AKTAŞ, İDDİALARI CEVAPLAMALI

AKTAŞ, İDDİALARI CEVAPLAMALI

İnegöl Belediyesi'nin milyon TL'lik ihalelerini kazanan 4 ayrı inşaat firmasının aynı adreste ikamet ettiğinin iddia edilmesi ve yine Y.S isimli işadamının bu 4 ayrı firmadan 3'üne ortak olması kafaları karıştırdı. Kamuoyu şimdi bu iddiaların cevabını bek

İnegöl’de 30 Mart seçimleri öncesi en çok tartışılan konulardan biri Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve işyerleri tamamlanıp otel ile otopark bölümünün yapımı halen devam eden katlı otopark inşaatı olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayları konuyla ilgili açıklamalar yapıp, ellerinde bulunan belgelerle ihalede usulsüzlük olduğunu ileri sürmüştü. Seçim öncesi İnegöl Belediyesi cephesinden ise konuyla ilgili net bir tavır ve açıklama gelmemişti.

ASIL OLAN BU PROJELERİN NASIL YAPILDIĞI

Cevapsız kalan bu iddialar, önceki gün CHP İlçe Teşkilatının düzenlediği basın toplantısıyla bir kez daha gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2014 Mart seçimlerinde Belediye Başkan adayı olan Şevket Mollaer, parti binasında düzenlenen basın toplantısında İnegöl Belediyesi’nin bazı ihalelerini alan 4 farklı inşaat firmasının Bursa`da aynı iş merkezinde ikamet ettiğinin ortaya çıktığını belirterek; “Firmaların birbiriyle olan paralel yapılarını ispatlayan delil ise, Y. S. isimli işadamının 4 firmadan 3`üyle bağlantısının olması...” dedi. İnegöl Belediyesi’nin bütçesi doğrultusunda bazı hizmetleri yaptığını da ifade eden Mollaer, “Ancak asıl olan ilçe halkının hizmetine sunulan projelerin, hangi şartlar altında kim, ya da kimlere ihale edildiğidir. İşte bu noktada yaptığımız araştırmalar neticesinde, İnegöl’de 2. etap çevre imar yolu, İnegöl’ün çeşitli yerlerine döşenen bordür ve parke taşı çalışmaları, yine Atatürk Bulvarı üzerine yaptırılan katlı otopark ve ilçe stadında geçtiğimiz yıllarda yapılan bir takım çalışmalar ihale edilmiş, ancak ihaleleri alan inşaat firmalarının aralarındaki bağ, hepimizi hayretler içerisinde bırakmıştır. Yaptığımız resmi araştırmalara göre, bu 4 inşaat firması Bursa`da ayni iş merkezinde ikamet etmektedir. Hatta aynı iletişim telefonlarını kullanmaktadır. Bu firmalarla ilgili bir başka önemli detay ve ilişki ise Y. S. isimli şahsın bu 4 ayrı firmadan 3`üne ortak olmasıdır” demişti.

 

OLAN BİTENDEN AKTAŞ’IN HABERİ VAR MI?

Açıklamasında amaçlarının kesinlikle İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı zan altında bırakmak olmadığına da vurgu yapan Şevket Mollaer, tek düşüncelerinin ihalelerde olması gereken rekabet şartlarının oluşup oluşmadığını sorgulamak olduğunu belirterek Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a şu soruları yöneltti: “İnegöl Belediyesi bu 4 inşaat firmasının girdiği ihalelerde farkında olmadan zarara mı uğratılmıştır, ya da burada yandaş bir ihale kumpası mı söz konusudur? Buradan yola çıkarak Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a sormak istiyorum: Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ve internet üzerinden edindiğimiz bilgilere göre; Bursa’nın Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Eğitimciler Caddesi No:10 BURYAP iş merkezinde ikamet ettiği saptanan Burkas-Meskan-Bora Yapı ve Buryap`ın birbirleriyle ticari bir bağlantısı var mıdır? Y. S. isimli işadamının Burkas-Meskan ve Buryap`la ortaklığı bulunduğundan haberiniz var mı? Bora Yapı ve Meskan İnşaat arasında bir bağ söz konusu ise sadece bu iki firmanın Katlı otopark inşaatı ihalesine girmesiyle size göre rekabet koşulları oluşmuş mudur?”

“GECİKME CEZASININ AÇIKLANMASINI İSTİYORUZ”

Katlı otopark inşaatıyla ilgili Alinur Aktaş’a yöneltilen bir diğer soru ise, yapımı geciken inşaatla ilgili yüklenici firmaya ceza uygulanıp uygulanmadığı. Bu konuya ilişkin ise Şevket Mollaer, “Cezai işlem uygulanmadıysa ortaya çıkan kamu zararını kim karşılayacaktır? 31.10.2013 tarihinde bitirilip işletmeye hazır bir şekilde belediyeye teslim edilmesi gereken katlı otopark inşaatının, 3 Şubat 2014 tarihinde Meskan inşaattan, Burkas inşaat firmasına devredilmesi hukuken uygun mudur? Sözleşme gereğince ihaleyi alan firmadan gecikme zammının alınıp alınmadığını, alınmışsa kamuoyuna açıklama yapılmasını istemiştik. Yaklaşık 8 aylık bir gecikmeden dolayı 330 bin liralık gecikme zammıyla ilgili para cezasının açıklanmasını istiyoruz” dedi.

AKTAŞ’IN TAVRI NE OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden yapılan bu açıklamalar dün yerel medyada yayınlandıktan sonra büyük yankı uyandırdı. Açıklamaları okuyan vatandaşlar da konuyla ilgili yetkili ağızdan bir açıklama beklerken, gözler iddiaların bir numaralı muhatabı olan ve seçim öncesi bu konu hakkında net bir açıklama yapmayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çevrildi. Aktaş’ın, altında usulsüzlük iddialarının yattığı bu söylemlere cevap verip vermeyeceği ilçe kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00