www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AKTAŞ, BAĞLAMASINA KAVUŞTU

AKTAŞ, BAĞLAMASINA KAVUŞTU

Alevi Kültür Derneği`nin düzenlediği dayanışma gecesinde en yüksek fiyatı vererek bağlamanın sahibi olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`a bağlaması takdim edildi. .

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çok değerli Alevi Kültür Derneği Başkanımız ve çok değerli hanımefendi yöneticimizi misafir ediyoruz. Kısa bir süre önce Dore Gold Düğün Salonu'nda Alevi Kültür Derneği'nin bir dayanışma gecesi olmuş ve gerçekten ilçe halkımızın ve siyasilerin yoğun bir katılımıyla güzel bir program icra edilmişti. Geceye biz de arkadaşlarımızla birlikte misafir olmuştuk. Sağ olsunlar o gece bir bağlamayla alakalı açık arttırma yapılmış ve açık arttırmaya bizatihi kendimde katılmıştım. Belki bağlama çalma konusunda kabiliyetimiz yok, ama dinleme konusunda kabiliyetimiz olduğumu düşünüyorum. O akşam biz de bağlamaya talip olduk ve sağ olsun dernek başkanımız da en son ihaleyi bize bıraktı ve bugün de sazımızı kendisinden teslim aldık” dedi.

BAĞLAMA ÇALMAYI ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Başkan Aktaş konuşmasının devamında; Bağlama bizim kültürümüzün, özellikle müzik kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Nihayetinde bir sürü enstrüman var ama bizim kültürümüzü ifade edenin özellikle bağlama olduğunu düşünüyorum. Bağlama çalmasını öğrenmeyi gerçekten çok arzu ediyorum. İnşallah fırsat bulursam, bununla alakalı kursa gideceğim. Bu vesileyle bugün burada bir araya gelelim, sohbet edelim istedik. Ben kendilerine tekrar hoş geldiniz diyor ve dernek başkanımızın şahsında tüm dernek üyelerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

BALTÜRK'TEN AKTAŞ'A TEŞEKKÜR

Son olarak söz alan Alevi Kültür Derneği Başkanı Zeynel Baltürk ise, Sayın Belediye Başkanıma maddi ve manevi yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Biz bu bağlamayı Sayın Belediye Başkanımıza layık olduğundan dolayı teslim ettik. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Kendisi zaten çok kabiliyetli biri, çabuk öğreneceğinden eminim. Yakın zamanda da kendisinden umarım bir türkü dinleriz” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Dernek Başkanı Zeynel Baltürk, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a açık artırma esnasında aldığı sazı takdim etti.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01