www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Aktaş Şampiyon Folklorcularla Buluştu

Aktaş Şampiyon Folklorcularla Buluştu

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Arnavutluk'un Vlora kentinde 7-9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Vlora Folklor Festivali'ne ülkemizi temsilen katılan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'ni göstermiş olduğu başarıdan dolayı kutladı.

Başkan Aktaş, Belediye Meclis Salonu'nda Folklor Festivali'nde birinci olan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği oyuncularını, dernek yöneticilerini ve velileri kabul etti.

ŞAMPİYONLUĞU KUTLAYACAĞIZ

Programda konuşan Başkan Aktaş, Çok kısa bir süre önce 7-9 Mayıs tarihleri arasında Arnavutluk'un Vlora şehrinde düzenlenen ve farklı ülkelerden gelen folklor ekiplerinin katılımıyla bir organizasyon gerçekleştirildi. Bu organizasyona Türkiye'den İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği katıldı. Dernek başkanı ve yöneticileri, folklorcu arkadaşlarımız ve birkaç velimiz bu organizasyona katıldı. Organizasyona giderken folklorcu arkadaşlarımızı uğurlamıştık. Üç gün önce de İnegöl'e döndüler. Bugün de kendilerini hem tebrik etmek hem de elde ettikleri bu birincilik kupasını kutlamak için bir araya gelmek istedik” dedi.

BAŞKAN VE YÖNETİCİLERE TEŞEKKÜR

Aktaş, Dernek başkanına ve yöneticilerine çocuklarımızın ufkunun ve vizyonunun gelişmesi adına ortaya koydukları bu gayret ve beraberinde de kültürümüzün yaşatılması adına katkı ve emekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BİRİNCİLİKLE TAÇLANDIRMAK GÜZEL BİR DUYGU

Ayrıca birincilik ile bu olayı taçlandırmalarının çok güzel bir duygu olduğunu belirten Aktaş; Bu başarıda emeği geçen dernek başkanı ve yöneticilerine, folklorcu arkadaşlarımıza, hocalarına ve velilerimize huzurlarınızda teşekkür ederken, herkesi kutluyor ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.

ÇOK GÜZEL BİR FESTİVAL HAVASI GEÇİRDİK

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ise; 7- 9 Mayıs tarihleri arasında Arnavutluk'un Vlora kentinde düzenlenen Uluslararası Folklor Festivali'ne ülkemizi ve bunun yanında ilçemizi temsilen katıldık. Çok güzel bir festival havası geçirdik. Festivale gidişimizde İnegöl Belediyesi'nin ve tabii ki Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın önemli katkıları oldu. Kendilerine bu anlamda huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRK BAYRAĞINI BİZE BIRAKIN”

Festivalde birincilik ödülünü aldıklarını hatırlatan Demirtaş; Bu birincilik ödülünde emeği geçen hocamız Beso Bey'i, folklorcu kardeşlerimizi ve velilerimizi de tebrik ediyorum. Folklorun dışında sosyal ve kültürel olarak orada çok şey gördük. Bizleri izlemeye gelen Türk aileleri ile tanıştık. Orada yaşadığımız küçük bir anıyı burada paylaşmak istiyorum. Ülkemizi temsilen gittiğimizden gösterilerimizde Türk Bayrağını dalgalandırdık. En son gece kupayı aldıktan sonra, ayrılırken hüzünlü bir hava oluştu. Türk ailelerinden bir beyefendi bize ‘Türk Bayrağını bırakır mısınız?' demesi bizleri çok duygulandırdı” şeklinde konuştu.

ÇOK ŞEY KAZANDIRDI

Demirtaş; Festivalde folklor gösterileri dışında farklı bir kültürü tanımak ve farklı bir sosyal mekânda bulunmak hem dernek yöneticilerine hem de öğrenci kardeşlerimize çok şey kazandırmış oldu. Elde edilen bu başarıdan dolayı folklorcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca başkanımıza bize göstermiş oldukları katkılardan dolayı tekrar teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71