www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AKTAŞ´TAN KURTULUŞ ŞENLİĞİNE DAVET

AKTAŞ´TAN KURTULUŞ ŞENLİĞİNE DAVET

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 06 Eylül İnegöl´ünKurtuluşu dolayısıyla yapılacak olan şenliklere bütün İnegöl halkını davet etti.

 

Önceki gün gerçekleştirilen Belediye Encümen Toplantısı´nın ardından bir basın açıklamasında bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl geçen yıllardan farklı olarak şenliklerin bir kaç güne yayılacağını belirtti.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÖSTERELİM

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, ?Bilindiği üzere 06 Eylül İnegöl´ümüzün düşman işgalinden kurtuluş günü. İnegöl´ün kurtuluş günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve bu kurtuluşta emeği geçen tüm büyüklerimizi minnetle, rahmetle ve şükranla anıyorum. Her yıl geleneksel olarak belediyemiz marifetiyle İnegöl´ün Kurtuluşu ile alakalı bazı etkinlikler yapılıyor. Biz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda İnegöl´ün Kurtuluş etkinliklerinin coşkulu ve dolu dolu geçmesini arzu ediyoruz. Ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği bu günlerde özellikle 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizin sürüklenmeye çalışıldığı kaos ortamının farkındayız. Her geçen gün yeni şehit haberlerinin gelmesiyle yaşadığımız acı hepimizin malumu. Ancak yapılan tüm bu oyuna inat, bizi bölüp parçalamaya çalışanlara inat birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermeli, ülkemiz üzerinde hain planlar güdenlerin heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Ben özellikle halkımızdan istirham ediyorum, Kurtuluş günümüzde şehrimizi bir gelin edasıyla bayraklarla donatalım. Düzenlenecek programlara mümkün olduğunca katılım gösterip şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılını bu yıl daha renkli, daha coşkulu bir şekilde kutlayalım. Özellikle zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğimizi koruyarak birbirimize daha fazla kenetlenelim? dedi.

ŞENLİK, FESTİVAL HAVASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Başkan Aktaş, ?Bu yıl festivalin iptal edilmesi sebebiyle kurtuluş şenliklerimizin formatını değiştirerek şenliğimizi birkaç güne yayarak daha geniş kapsamlı yapmayı arzu ediyoruz.  Bu yıl 93´üncüsünü kutlayacağımız etkinliklerimizin programı şu şekildedir. Kurtuluş Şenliği etkinliklerimiz 4 Eylül Cuma günü saat 14.00´de Kent Müzemizde açılışını yapacağımız ?Zor Yıllardan Kurtuluşa´ adlı fotoğraf sergimizle başlayacak. Müzemizin arşivinde yer alan bilgiler doğrultusunda hazırlanan fotoğraf sergisinde şehrimizin düşman işgalinde olduğu dönemi ve kurtuluşa giden dönemin atmosferini bizlere anlatacak güzel bir çalışma hazırlandı. Halkımızı özellikle bu sergiyi görmeye davet ediyorum. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında 5 Eylül 14.15´de Belediye önünden startını vereceğimiz Off Road yarışlarının 1. ayağıyla başlayacak programımız yarışların yapılacağı alan olan Angelacoma Otel yanında devam edecek. Off Road yarışlarının 2. ayağı Pazar günü yine Angelacoma Otel yanındaki parkurda yapılacaktır. 05 Eylül Cumartesi saat 17.00´de belediye önünden başlayacak olan atlı geçit yürüyüşünün ardından saat 18.00´de Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi´nin futbol sahasında Cirit müsabakası gerçekleştirilecek. Etkinliğimizin resmi programı 6 Eylül günü saat 10.00´da Heykel önünde çelenk sunumu ile başlayacak. Akabinde, İstiklal Marşımız ve bayrağımızın göndere çekilmesi ve saat 11.00´da tüm katılımcılarla Şehitlik ziyaretimiz olacak. Saat 11.30´da Meclis Üyelerimizle birlikte Garnizon Komutanlığı´mızı ziyaret edeceğiz. Aynı gün saat 19.00 İlçe protokolü, Mehter Takımı ve diğer katılımcıların iştirakiyle Belediye önünden Heykel önüne Kortej Yürüyüşümüz ve Fener Alayımız olacak. Yürüyüşün ardından saat 20.00´de Heykel önünde Mehter Takımımızın konseri ve akabinde Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ve İnegöl Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini gerçekleştireceklerdir. Yine Kurtuluş etkinliklerimiz kapsamında 7 Eylül Pazartesi günü sünnet şölenimizin programını gerçekleştireceğiz. 7 Eylül akşamı saat 20.00´de Kültür Park içi Açık Hava Gösteri Merkezimizde Belediyenin 145. yılı anısına 145 çocuğumuz için hazırlanan program, yarışmalarla başlayacak. Saat 20.30´de İlçe protokolünün katılımıyla gerçekleşecek programla devam edecek? şeklinde konuştu.

İNEÖGL´Ü BAYRAKLARLA DONATALIM

?Hazırladığımız etkinliğimizde İnegöl´ü gerçekten İnegöl yapan, İnegöl´ün bu günlere gelmesinde çok değerli katkıları ve emekleri olan tüm büyüklerimizi, özellikle o kurtuluşa şahitlik etmiş aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anmak istedik? diyerek sözlerine devam eden Aktaş, ?Ben buradan tüm programlarımıza ilçe halkımızı, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, dernek, kurum ve kuruluşları özellikle davet ediyor, ilçe halkımızdan evlerini ve işyerlerini bayraklarla donatmasını tekrar rica ediyor, şimdiden kurtuluş günümüz kutlu olsun diyorum? ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

rum. İnşallah hemşerileriyle buluşacak ve onlar ile beraber olacak. Bu vesileyle de ben kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum. Bu kardeşliğin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Her ortamda söylediğim gibi tüm dostlarımızın da özellikle Şavşatlı olanlar başta olmak üzere Şavşat´a, Artvin´e Sıla-i Rahim yapması noktasında ben bir kez daha hatırlatma yapmak istiyorum. Bu güzel yerleri gidip görmek lazım. Oradan kopmadan, orası ile irtibatı her zaman devam ettirmek lazım. İnşallah Şavşat ile gerçekleştirdiğimiz bu kardeş şehir olma ile aramızdaki dostluklar ve beraberlikler sağlamlaşır. Aynı zamanda kurulacak bu bağ ile Şavşat´a gidiş gelişlerin artmasına da bir nebzede olsa vesile oluruz diye düşünüyorum. Tekrar Şavşat Belediye Başkanımıza ve ekibine hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum? açıklamalarında bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36