www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AL GÜLÜM VER GÜLÜM

AL GÜLÜM VER GÜLÜM

Olağanüstü toplanan İnegöl Belediye Meclisi, Huzurevi, Ketem ve 112 noktasının bulunduğu alanın 25 yıllığına Sağlık Bakanlığına tahsisini görüştü. 5 bin 444 metrekarelik alan oy birliği ile Bakanlığa tahsis edilirken, eski devlet hastanesi bölgesindeki 8

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında bir madde masaya yatırıldı.

?HASAM? YAPILACAK

Kemalpaşa Mahallesi´ndeki huzurevi binası ve çevresindeki 5 bin 444 metre kare alanın Sağlık Bakanlığına tahsisi konusuyla alakalı bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Eski hastane yeri diye tabir ettiğimiz yerin hemen yan tarafında şuanda huzurevi, Ketem ve 112 noktasının bulunduğu alanın Halk Sağlığı Merkezi (HASAM) olması planlanıyor. Söz konusu alanı 5 yıllığına tahsis etmiştik. Bunu 25 yıllık bir protokole bağlamamız gerekiyordu. Sağlık Bakanımızın çok önem verdiği bir proje... 3-4 katlı bir HASAM binası yapılacak? dedi.

?TAKAS DİYE DÜŞÜNÜLEBİLİR?

Eski Devlet Hastanesi´nin olduğu yerdeki 14 dönümlük alanın Sağlık Bakanlığı´ndan İnegöl Belediyesine tahsis edildiğini belirten Başkan Aktaş, ?Verem Savaş Dispanserinin de içinde bulunduğu arda kalan 8 dönümlük alanın tahsisi ile alakalı da bize sunulan; şuanda huzurevi, Ketem ve 112 noktasının bulunduğu 5 bin 444 metrekarelik belediyemize ait alan Sağlık Bakanlığına tahsis edilecek. 8 dönümlük alanda yakın zamanda Sağlık Bakanlığı´ndan bize tahsis edilecek. Takas gibi düşünülebilir. Heykel civarındaki alanı da kullanıma açmış olacağız? şeklinde konuştu.

PROJELER PAYLAŞILACAK

Yeni Belediye binası ve meydanla alakalı son aşamaya gelindiğini aktaran Aktaş, ?Projeler ile alakalı müracaatlar yapıldı. Haziran ayının ilk haftasında başvurular sonlanacak. Ortaya çıkan projeleri paylaşacağız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01