www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ALANDA ŞİKÂYETÇİ SATANDA

ALANDA ŞİKÂYETÇİ SATANDA

MER-PA’da alışveriş yapan vatandaşlar pazardaki fiyatların uygun olduğunu, ancak aldıkları maaşın yetersiz olduğunu ifade ederken, pazarcı esnafı ise para kazanamamaktan şikâyetçi.

MER-PA’da alışveriş yapan vatandaşlar Pazar fiyatlarının uygun olduğunu fakat asgari ücretin yetersiz olduğunu belirterek yetkililere seslendiler. Bir pazarcı esnafı da vatandaşlarda para olmadığını belirterek işlerin durgunluğundan yakındı.

 

ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNMEK MÜMKÜN DEĞİL

3 ay önce İnegöl’e yerleştiğini ve geri dönüşüm firmasında işçi olarak çalıştığını belirten Durmuş Karakoç, “Pazardaki fiyatlar el yakıyor. Hiçbir şeye el uzatamıyoruz. Bir işçinin aylık maaşı 850 lira, 1 kilo zeytin 10 lira. Bundan şikâyetçiyiz. Biz asgari ücretin biraz daha yüksek olmasını istiyoruz. İşçiyi düşünmelerini istiyoruz. Çoğu insan evine meyve götüremiyor. Bugün 1 kilo hamsi 10 TL. Asgari ücretle çalışan bir aile ev kirası da veriyorsa geçimi mümkün değil. Sonumuz ne olur bilmiyorum. Buradan büyüklerimize sesleniyorum. Bizi düşünsünler” dedi.

 

İNSANLAR AYSONUNU GETİREMİYOR

Bilecik’te ikamet ettiğini belirten Vahap Kabardi isimli vatandaş, “Pazardaki fiyatlar şuanda normal. Tabi sebzeden sebzeye, meyveden meyveye değişiyor. Kalkıp da patatesle portakalı bir tutamayız. Patates yeni çıkmış. 5 kilosu 10 TL. Şuan pahalı. Ama Pazar fiyatları şuanda normal. Asgari ücretle geçinmek çok zor. 800 TL asgari ücret. Ev kirası 400 TL, doğalgazı 300 TL, elektriği suyu da işin içine girince insan pazara gelemiyor. Normal bir aile burada 20-30 TL para ile ne alabilir. Pazar pahalı değil ama sonuçta asgari ücrete göre geçim çok zor. 2 nüfusluk bir aile var 15 nüfusluk bir aile var. Bu adam nasıl geçinsin. Asgari ücret ile geçinemiyor bu sefer ne yapıyor çocuğunu, eşini çalıştırıyor. Maaşı alınca bir toparlıyor, ay sonu gelince tekrar dibe batıyor. Türkiye’de geçinmek gerçekten sıkıntı. Allah kimseyi düşürmesin, Allah herkese bol rızık versin” ifadelerini kullandı.

 

MİLLETTE PARA YOK

Pazar esnaflarından Mert Sevgi ise, her şeyin pahalı olduğunu belirterek, “Sarımsak satıyoruz 1 TL. Limon satıyoruz 1,5 TL. Millette para mı yok alamıyorlar. Mallarımız satılmıyor. Millette para yok, ama her şeye zam yapılıyor. Muz 5 TL, çilek 3,5 TL. Bu millette para yok. İnsanlar asgari ücretle geçinemiyorlar. Halde bile mallar pahalı. Limonu 1,30 TL’ye alıyoruz burada 1,5’a satıyoruz, 1 TL ye satıyoruz yine gitmiyor. Sarımsağı 50 kuruşa alıyoruz 1 TL’ye satıyoruz yine gitmiyor. Bunlara bir çözüm bulunması lazım”



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01