ALANYURT´TA ?YEŞİL İNEGÖL? ÇALIŞMASI

ALANYURT´TA ?YEŞİL İNEGÖL? ÇALIŞMASI

İnegöl Belediyesi tarafından ?Dikeceğimiz Her Fidan Çocuklarımızın Geleceğidir´ projesi kapsamında Alanyurt´ta 5 bin metrekare alana 189 fidan dikildi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Alanyurt Ertuğrulgazi Ortaokulu çevresinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarını inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

DAHA YAŞANABİLİR BİR İNEGÖL İÇİN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; ?İnegöl Belediyesi olarak ?Daha yaşanılabilir çevre, daha yaşanılabilir İnegöl´ hedefinden yola çıkarak, İnegöl´ü görünümüyle ve havasıyla yaşanılabilir bir ilçe konumuna getirmek için belediyecilik çalışmalarının yanı sıra ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. ?Dikeceğimiz Her Fidan Çocuklarımızın Geleceğidir´ sloganıyla hareket ederek birçok mahallemizde ağaçlandırma ve koru oluşturma çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda sadece son bir yılda 2 bin 200 ağaç dikimi gerçekleştirilirken, şimdiye kadar çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte şehrimize 59 koruluk alanı kazandırdık. Bu çalışmalar İnegöl´ün hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik çok önemli çalışmalardır.Bugün de Alanyurt Yeni Mahalle Ertuğrulgazi Ortaokulu çevresinde 5 bin metrekarelik bir alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştiriyoruz.Bu alana toplam 189 ağaç dikimi gerçekleştirmiş olacağız. Burada ağaç sayısından daha önemli olan unsur, nitelikli ağaç dikimini gerçekleştirmiş olmamızdır. Toplam üç ayrı alanda Akça, Lale, Çınar, Arizona Selvi, Himalaya Sediri, Altuni Arizona Selvi, Gümişi Sarı Çam, Ihlamur ve Fıstık Çam türlerinde ağaçlar yer almaktadır.Bu çalışmanın belediyemize maliyeti 54 bin TL´dir.Ağaçlandırma yapılacak alan, bu alanın hazırlanması, bitki örtüsünün tespiti ile ağaçlandırma yapıldıktan sonra bakım ve sulama çalışmaları; İnegöl Belediyesi tarafından sağlanacaktır.İnegöl Belediyesi olarak Yeşil İnegöl çabamız bu ve bunun gibi çalışmalarla sürecektir. Şehrimizin dört bir yanında İnegöl´e yakışır projelerimizin yanında, yeşil bir İnegöl için çalışmalarımız devam edecektir. Çalışmanın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22