www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ali Toprak Güven Tazeledi

Ali Toprak Güven Tazeledi

İnegöl Erzurumlular Kültüre ve Dayanışma Derneği olağan kongresi geçtiğimiz gün dernek binasında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Kongreye yoğun katılım olurken, tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa tekrar Ali Toprak seçildi.

İnegöl Erzurumlular Kültüre ve Dayanışma Derneği´nde gerçekleştirilen kongreye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, dernek yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KADERE İNANAN İNSANLARIZ

Kongrede ilk olarak açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Öncelikle bugüne kadar bu derneğe hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra görev alacak olan kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum. İnegöl´de doğmuş, büyümüş, 13.5 yıl Belediye Başkanlığı yapmış, yaklaşık 13 aydır da biliyorsunuz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet veriyorum. Bursa kazan biz kepçe, deli divane gibi koşturuyoruz hizmet vermek için. Sağolsun bir kez daha partimiz layık gördü, aday gösterildik. Kadere inanan insanlarız. Allah şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile etsin. Dernek çatısı altında bir araya gelmek güzeldir ama burada aslolan vatanımızı, devletimizi ve milletimizi sevmek... Bunlar bizim olmazsa olmazımızdır. Zaten bunları tartışmaya bile gerek yok. Zaten bir adamın bunlarla problemi varsa, bizim o adamla işimiz olmaz. Buradaki hazirunun da işinin olacağını zannetmiyorum. Bu dernekçiliği yaparken olayı farklı boyutlara çekmemek lazım. Bu hem örfümüzü yaşamak için vesile kılacağız hem de hemşerilerimiz buluşacak dertleşecek ve beraber olacak. Bunun dışında şehrimize ve ülkemize bağlılığımızı arttıracağız" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ HEP GÖRDÜK

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, "Aslında başkanımız çok güzel bir özet yaptı. Bizler derneklerimiz ile beraber kültürümüzü, geleneğimizi en güzel şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Bunun niçin söyledim? Pazartesi günü bende kayınpederimi kaybettim. İnanın öyle güzel şeyler var ki. Ziyaret edip acımızı paylaştıkları için, acımızı hafiflettiler. Bunlar adet haline gelmiş ki, o kadar da güzel adetler ki iyi ki var. Dernekler de bu adetleri bu gelenekleri, gelecek nesillere aktarabilmek adına mücadele ediyor. Bu yönü ile ciddi önemiyorum. Dernek faaliyetleri içerisinde bulunmak kolay değil, bunu çok yii biliyorum. Zahmetli, zor, meşakkatli. Hem madden hem de manen yorucudur. Zaman ayırmak lazım. Plan program yapmak lazım. En küçük bir program bile günlerinizi alabiliyor. Tabi buralarda görev alan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Herkesin destek olması lazım. Yük bir kaç kişinin üzerine binince bir zaman sonra onlara da zahmet oluyor.  Biz Erzurumlu kardeşlerimizden bu birlik ve beraberliği hep gördük. Kurulduğu günden bugüne emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

DERNEKÇİLİK ZOR VE ÖZVERİ İSTEYEN BİR İŞ

Programda son olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Toprak, "Dernekçilik zor ve özveri isteyen bir iş. Ben geçmiş yönetimlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Dar kapsamdan ziyade sayıyı biraz daha çoğaltarak yeni arkadaşlar aramıza kattık. Yeni dönemde de bu mihman üzere devam edeceğiz. İnegöl´ümüz için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar bir çok program icra ettik. Bu programlarımıza İnegöl insanımız da çok ciddi olarak katılım sağladılar. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

YENİ YÖNETİM

Yapılan kongrenin ardından Ali Toprak başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Uğur Çiçek, Fatih Öztürk, Mehmet Döngel, Alper Aleaddinoğlu, Abbas Çelik, Doğan Koçan, İhsan Bakar, Mahmut Durmuş, Fevzi Sandıkçı, Bünyamin Çelik, Yunus Taştan, Tecep Göze, Hikmet Döngel, Mustafa Altun, Doğukan Bedir, Erkan Tekin, Mustafa Koşan, Salih Çelik, Saltuk Celil Bayrak ve Samet Akyüz.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36