www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Alibey ortaokulunun büyük başarısı

Alibey ortaokulunun büyük başarısı

İnegöl´ün kırsal Alibeyköy Mahallesi´nde bulunan Alibey Ortaokulu, kısıtlı imkânlarla katıldığı spor müsabakalarında, ilçede 22 takım arasından grup birincisi çıkarak, Bursa 1. küme müsabakalarında il üçüncüsü oldu.

Alibey Ortaokulu ?Küçük Kızlar? voleybol takımı, 2018/2019 eğitim-öğretim yılı okul sporları kapsamında yapılan Bursa 1.küme müsabakalarında 22 takım arasından grup 1.´si olarak çıkıp, ilde yapılan müsabakalarda da yarı final maçını Özel Emine Örnek Ortaokulu Kolejine kaybederek il 3.´sü oldu. Kısıtlı imkânlarla müsabakalara hazırlanan Alibey Ortaokulu öğrencileri, göstermiş oldukları başarıyla diğer köy okullarına örnek oldu.

?59 ÖĞRENCİ´DEN 51´İ LİSANSLI?

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan okul beden eğitimi öğretmeni Şakir ÖLMEZ, kendisinin 2 yıldır burada görev yaptığını ve kendisinden önce de okulda beden eğitimi öğretmeni olmadığından dolayı öğrencilerin spora karşı ilgisiz olduklarını belirterek, ? Spor bilinci uyandırmaya başladığımız ilk dönemlerde öğrencilerimiz spora karşı oldukça amatör durumdaydılar. Zamanla branşların taktiklerini anlatıp uygulamalı olarak göstermeye başlayınca süreç içerisinde olumlu yönde bir ivme kazanarak bütün öğrencilerimizi spora katmaya çalıştık. Bunun en büyük somut örneği ise, okulumuzda olan 59 öğrenciden, 51´inin lisanslı olmasıdır? dedi.

?SPORCU SEÇME ŞANSIM YOK?

Şakir ÖLMEZ, ? Bildiğiniz üzere müsabakalarda ki oyuncular doğum tarihlerine göre seçiliyor. Bizim 7. sınıflarımızdaki toplam kız öğrenci sayımız 8 ve bu öğrencilerin de küçükler kategorisine sadece 5´inin sayısı tuttuğundan dolayı 5´i takımda 6. sınıflarda 4 tane kız öğrencimiz var hepsi takımda. .  Toplam bu 9 öğrenci ilçe 1.´si, il 3.´sü oldu. Bu görüldüğü üzere takdire şayan bir başarıdır . Sonuç olarak benim sporcu seçme şansım yok, kötü sporcu deme şansım hiç yok. Bundan dolayı da hepsine en iyi şekilde bildiklerimi öğrettim ve onlar da öğrendiklerini en iyi şekilde uygulayarak böyle güzel başarılar elde ettiler.  Toplam bu 9 öğrenci ilçe 1.´si, il 3.´sü oldu. Bu görüldüğü üzere takdire şayan bir başarıdır? şeklinde konuştu.

Öğrencilerin, futbol, masa tenisi, bocce, basketbol gibi diğer spor branşlarında da eğitildiği Alibey Ortaokulu, sporun eğitimin içerisine kısıtlı imkânlarla da olsa sokularak, öğrencilerin sosyal ve kültürel becerilerinin geliştirilmesi hususunda örnek teşkil ediyor.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00