www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Aliya Kütüphanesi Açıldı

Aliya Kütüphanesi Açıldı

Uluslararası Aliya Düşünce Derneği, Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde Aliya İzzetbegoviç´in yazdığı kitaplarının yer aldığı mini bir kütüphane açtı.

Dün okulda düzenlenen törene Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Katırcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

GURUR DUYACAĞIMIZ BİR MEDENİYETE SAHİBİMİZ

Programın açış konuşmasını yapan Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Katırcı, ?Okulumuz olarak İnegöl´de bu yıl itibari ile eğitim öğretime 68 öğrenci ile başladık. Okulumuzun diğer Anadolu İmam Hatip Liseleri´nden farkı fen ve sosyal bilimler programı uygulayan okul olması. Diğer ana temalarından birisi ise, tarihimizde öncülük etmiş şahsiyetlerin tanıtılması. Tarihimiz o kadar zenginlikler ile dolu ki, birçok öncü olacak şahsiyetlere sahibiz. Buda bizim kültürümüzün ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. Gurur duyacağımız bir medeniyete sahibimiz. Bunun yeni nesillere aktarılması için okulları büyük görev düşmektedir. Bizler öğretmenler olarak öncü şahsiyetleri tanıtmak adına her türlü imkanı değerlendiriyoruz.  Aliya İzzetbegoviç her gencin tanıması gereken, hem aksiyon kişiliği ile hem de devlet adamlığı ile bilinmesi gereken bir şahsiyet. Böyle bir şahsiyetin okulumuzda tanınır olması bizleri son derece memnun etmektedir. Aliya İzzetbegoviç bilge kral lafını boşuna almamıştır. Kitaplarını okuduğunuz zaman onun fikirlerinden fayda alacağınıza inanıyorum? dedi.

ÖNCÜ BİR KUŞAĞIN YETİŞMESİNE KAKTI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert ise, ?Özellikle birçok noktada söylemeye çalışıyorum; belirlemiş olduğumuz bir misyon var. Kritik, analitik düşünceyi önemseyen, sevdiğimiz ve ait olduğumuz İslam düşüncesini, insana ve topluma ne tür sorumluluklar yüklediğini anlayan öncü bir kuşağın yetişmesine kaktı sağlamak istiyoruz. Gerçekten ifade etmekte bir beis görmüyorum, derneğimizin desteği ile o kadar büyük projeler hazırladık ki, önümüzde bir panel programımız var. Bütün çalışmamızı bu yıl Aliya İzzetbegoviç noktasında ele aldık. Onu anlamaya, sizlere anlatmaya, sizlerin onu gerçekten kitaplarla buluşmasının yanında, tanımanız noktasında projelendirilmiş çalışmalara imza atıyoruz. ?Okumak özgürlüktür´ isimli bir çalışma başlattık. 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezinde bu çalışmanın startını verdik. Bütün okullarımızdan son derece teveccüh oldu. Kitaplarımız tükendi ama yeniden sipariş verdik. Bizler bununla sınırlandırmadık, görmüş olduğunuz köşeyi oluşturduk. Şimdi hocalarımız ile birlikte onların desteği ile sizlerin hizmetine sunacağız. Bizlerin gönlünden geçen sade yarışmada ödül alacak öğrencilerden ziyade, öğretmenlerimizi ve sizlerin tamamını Balkanları ve Bosna´yı tanımanız ve sizleri oraya götürmektir. İnanın bu süreçte, bu köşenin kıymetini bildiğiniz nispette bende sizler için gayret edeceğim. Okumanız doğrultusunda ben zaman içerisinde sizlerin Bosna´yı tanımanız için gayret edeceğim. İyi ki, Aliya İzzetbegoviç Derneği böyle bir kitap kurmuş, iyi ki okumuşum diyeceğiniz günleri düşünüyorum. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

10 OKULDA YAPILACAK

Sert, ayrıca mini kütüphane projesini İnegöl´de en az 10 ortaöğretim kurumuna daha yapacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından hazırlanan mini kütüphane hizmete açıldı.

Haber ve Fotoğraf: Şerif GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00