ALKIŞ ALAN PROGRAM

ALKIŞ ALAN PROGRAM

Vehbi Koç İlköğretim Okulu tarafından 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında düzenlenen programda salonu tıklım tıklım dolduran veliler, öğrencilerin skeç ve müzikal oyunlarla aktarmaya çalıştıkları Orman bilincini ilgiyle izlediler.

 

Vehbi Koç İlköğretim Okulu´nda eğitim gören ilkokul ve anasınıfı öğrencileri, dün 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında okul çok amaçlı salonunda bir program tertip ettiler. Müzikal oyunların ve skeçlerin ağırlıklı olduğu programda sahnelenen oyunlar ve seslendirilen şarkılar veliler tarafından büyük beğeni topladı. Programa; Kaymakam Ali Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda veli katılım gösterdi.

 

FİDAN DİKTİLER

10.00´da Orman İşletme Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde fidan dağıtımı yapılırken, ardından öğrenciler ve Kaymakam Ali Akça´nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

 

ORMANLAR EN BÜYÜK ZENGİNLİKLERİMİZDİR

Fidan dikiminin ardından program, okulun çok amaçlı salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mevlüt Bilgin, Orman Haftası´nın önemine değindi. Bilgin, ?Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük kaynaklarıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Binlerce bitki ve hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanların oluşmalarını sağlamalıyız.? dedi.

 

Bilgin´in konuşmasının ardından konuşan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, gerçekleştirdiği sunum ile öğrencileri ve velileri bilgilendirdi.

 

GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANDI

Program daha sonra anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hazırladıkları gösterilerle devam etti. Orman Haftası kutlamaları, Milli Eğitim Müdürlüğü´nün düzenlediği farklı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi sonrasında yapılan kokteyl ile sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07