ALKOL YASAĞINA İLGİNÇ TEPKİ

ALKOL YASAĞINA İLGİNÇ TEPKİ

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, alkol yasağını İnegöl’de değerlendirdi. Kaleli, yasakların her zaman daha cezp edici olacağını belirterek “Ne kadar fazla yasak varsa o kadar fazla kanunsuzluk, usulsüzlük ve kaçak olacaktır” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, önceki gün İnegöl’de gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında basın mensuplarının alkol yasağını sorması üzerine konuya ilişkin bir değerlendirme yaparak yasağı eleştirdi.

 

Yasakların her zaman cezp edici olacağını savunan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, “Ne kadar fazla yasak var ise o kadar fazla kaçak, o kadar fazla usulsüzlük, o kadar fazla kanunsuzluk olacaktır. İnsanların eğer bir takım alışkanlıkları var ise ve bu alışkanlıklarından yasaklar ile vazgeçirilmeleri mümkün değil ise, bu yasakların çok fazla bir anlamı olmayacaktır. Bu biraz inançların insanlara dikte edilmesidir, zorlanmasıdır, baskı yapılmasıdır. Baskının, dayatmanın, yasakların çok olumlu sonuçlar verdiğine şimdiye kadar hiç şahit olmadım. İnsanlar aklı ile vicdanı ile kendi anlayışı ile neyi ne kadar yapacağına kendileri karar verirler. Eğer alkol satışı ya da alkol kullanımı kazaların nedeni diye düşünüyorsanız, alkol almayan çok üst düzey insanların çocuklarının da kaza yapıp insan öldürdüklerini biliyoruz. Bunları örtbas ettiklerini de biliyoruz. O zaman büyük konuşmayalım. Zaten araç kullananlar kendine malik olmaya çalışacak kadar alkol alırlar ya da almazlar. Kimse başkasının ölümünü isteyecek kadar, ya da başkasına zarar verecek kadar alkollü olmayı normal şartlarda yapmaz. Alkollü halde ortalıkta kimseye zarar verecek duruma girmez. Ancak insanlar o kadar dertli, o kadar kendi hayatlarından yılmış ve vazgeçmiş durumdalar ki önce biz şiddete engel olalım, baskılara engel olalım, önce insan olmayı becerelim. Bu yasaklarla bir yere varamayız diye düşünüyorum” dedi.



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14