www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Alkollü sürücülerin bahanesi bitmedi...21 bin lira ceza yedi, gazeteciden borç istedi

Alkollü sürücülerin bahanesi bitmedi...21 bin lira ceza yedi, gazeteciden borç istedi

Alkollü sürücülerin bahanesi bitmedi...21 bin lira ceza yedi, gazeteciden borç istedi

Bursa’da uygulamaya takılan alkollü sürücülerin birbirinden ilginç anları kameraya yansıdı. Kimisi alkol tüketmesini hastanedeki babasına bağlarken, kimisi de eşiyle tartıştığı için içtiğini söyledi. Daha önce de ehliyetine el konulduğu için 21 bin lira ceza kesilen 180 promil alkollü sürücü, aldığı içkinin araç sürmesine engel olmadığını ifade ederken, borcundun dolayı dertli olduğunu belirterek kendisini çeken gazeteciden borç istedi.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kentin farklı noktalarında uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, merkez Osmangazi ilçesinde farklı noktalarda trafik uygulaması düzenledi. Polis dubalarını görünce geri kaçarak ilk sokağa giren sürücü, yine karşısında ekipleri gördü. Alkolmetreyi üfleyen sürücü, 1.08 promil alkollü çıkınca, ’Babam rahatsız, dertliyim onun için alkol tükettim’ dedi. Daha sonra kendisini çeken gazeteciden rahatsız olan alkollü sürücü, ’Canımın içi, güzelim lütfen çekme’ diyerek basın mensuplarını uyardı.
Gazeteci ile sohbet etmeye başlayan alkollü sürücü, gazetecinin ’Neden alkol aldınız’ demesi üzerine ’Çok fazla içmedim, istersen burada yürüyeyim de gör’ dedi. Yasalarda ’Alkol alabilirsin ama tehlike arz etmediğin zaman herhangi bir sıkıntı olmaz’ diyen alkollü sürücü, ’Adam bir büyük rakı içiyor, ben 3 tane bira içtim. Derdim var, sıkıntım var yavrum’ diye ekledi.
’Yola neden çıktın’ sorusuna ’Herhangi bir sıkıntı yapmadım’ diyen alkollü sürücü, ’Uygulamayı görünce aracı geri sürdünüz’ hatırlatması üzerine de; ’Ne yapayım, evrağım eksik. Borcum var 40 bin lira. Bana borç verir misin. Borcumu ödeyerek ehliyetimi geri alayım. Verebilir misin, 40 bin lira borcum var. Ben emekliyim,7 bin 500 lira maaş alıyorum’ dedi. Gazeteci ’40 bin lira borcunuz var, neden alkol tüketiyorsunuz’ sorusuna ’Seninle konuşmak istemiyorum’ diye cevap veren alkollü sürücü polis ekiplerinin yanına gitti. Alkollü sürücüye, ehliyetine daha önceden el konulduğu ve evrakları eksik olduğu için 21 bin lira para cezası kesildi.
Diğer yandan uygulamaya alkollü giren farklı bir sürücünün bahanesi ise ’Eşimle tartıştım, o yüzden içtim’ oldu.
Alkolmetreyi üfleyen sürücü 1.80 promil alkollü çıktı. Polise ’Eşimle tartıştım, o yüzden içtim’ dese de cezadan kaçamadı.
Polisin ’Eş, dost ve akraban varsa çağır. Aracı teslim edelim’ demesi üzerine telefonuna sarılan alkollü sürücüye kimse geri dönüş yapmayınca aracı bağlandı. İki sürücü de ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken, idari para cezası kesildi.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü uygulamaların vatandaşların can güvenliğini sağlamak için aralıksız devam edeceğini bildirdi.


  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19