?ALLAH BELALARINI VERSİN?

?ALLAH BELALARINI VERSİN?

Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram, Türkmen Dağı´nda Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik yapılan saldırılara ilişkin olarak; ?Zulmedenleri şiddetle kınıyoruz, Allah belalarını versin? dedi.

 

Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram, önceki gün vakıf lokalinde beraberinde Ateş Karıncaları Derneği üyesi gençler ile birlikte Türkmen Dağı´na yönelik yapılan saldırılara ilişkin bir video hazırlayarak sosyal medyaya servis etti. Bayram, yaptığı videoda Bayır Bucak Türklerine yönelik yapılan saldırıları ağır bir dille kınadı.

 

?SAHİP ÇIKMA MECBURİYETİMİZ VAR?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram, ?Acılı bir gündeyiz. Şu anda Bayır Bucak Türkmenlerinin üzerine Rusya, İran ve onların işbirlikçileri tarafından bombalar yağdırılıyor. Müslümanlar olarak biz, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun Myanmar´dan Doğu Türkistan´a, Filistin´den Irak´a, dünyanın her yerinde, Afrika içlerinden Hindistan´a kadar eziyet çekmekte olan tüm Müslümanların yanındayız. Bugün de Bayır Bucak Türkmenlerine bomba yağarken şunları anımsatmak istiyoruz; Selahattin Eyyübi´nin Anadolu´ya gelmeden evvel Malazgirt 1071´dan evvel bin yıldan fazla bir süre o Türkmen boyları oraya yerleştirerek Haçlı seferlerine karşı bir set oluşturulmuş, Kâbe-i muazzamaya girecek yolları kontrol altına alma hakları onlara verilmiştir. Onlar bizim kardeşlerimiz, onlar bizim dostlarımız, onlar günü geldiğinde Çanakkale´de on binlerce insanı ile gelip bizim için alaylar kurup şehit oldular. Bugün onların yanında olma günüdür. Biz nasıl ki bütün coğrafyaya sahip çıktıysak bugün sınırımızda bizim yakın kardeşlerimiz çoluk-çocuk öldürülürken, analar ağlarken, babalar gözyaşları içerisinde çocuklarının parçalanmış cesetlerini bizlere gösterirken bizden bunun yanında alenen yardım istiyorlar. Bizler Türk devleti ve tüm Müslümanlar olarak Doğu Türkistan´da, Afrika´da nasıl sahip çıktıysak burada da Bayır Bucak Türkmenlerine sahip çıkma mecburiyetimiz vardır. Bizlerin duası oradadır. Canımız, malımız, paramız kardeşlerimiz içindir. Biz onlar için dua ediyoruz. Ateş Karıncaları ve Ensar Vakfı olarak Türk bayrağı altında onlara buradan dua ediyoruz, yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz. Zulmedenleri şiddetle kınıyoruz, Allah belalarını versin, Allah cezalarını versin. Onları destekleyen işbirlikçilerin de cezasını versin? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32