?ALLAH İNEGÖL HALKINDAN RAZI OLSUN?

?ALLAH İNEGÖL HALKINDAN RAZI OLSUN?

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak ilçemize yerleşen Neccar ailesi, yaşadıkları sıkıntıları paylaştılar. Türkiye´nin tüm Müslüman âlemine sahip çıktığını belirten Neccar ailesi, İnegöl insanından övgü dolu sözlerle bahsettiler.

 

Ülkelerinde yaşanan savaş atmosferinden kaçarak ilçemize sığınan veSinanbey Mahallesi´nde bulunan 3 katlı bir binada ikamet eden Neccarailesi, İnegöl halkından gördükleri desteklerle zor geçen hayatlarının bir nebze de olsun kolaylaştığını belirttiler.

2 YILDA USTA OLDU

Suriye´de yaşanan iç savaştan dolayı 2 yıl önce İnegöl´e gelerek, ilk önce Mahmudiye Mahallesi´ne yerleşen Neccar ailesi, daha sonra da Sinanbey Mahallesi´ne yerleşti. Neccar Ailesinin küçük oğlu İsa, İnegöl´e geldiği ilk günlerde mobilya sanayisinde işe başlayarak 2 sene çalıştığı mobilya firmasında ustalığa kadar yükseldi. İlk geldiği günden beri insanların kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden İsa Neccar, ?Ülkemizde savaş başlayınca biz direk İnegöl´e geldik. Buraya geldiğimizde pek bir şeyimiz yoktu. Mahmudiye Mahallesi´ne yerleştik. Daha sonra da buraya geldik. İlk geldiğimiz günler ben işe başladım. 2 senedir bir mobilya fabrikasında çalışıyorum. Çalıştığım yerde usta oldum. Allah bu vatanın milletinden razı olsun. Biz diğer ülkelere de gidebilirdik, ama biliyorduk ki buradaki kadar huzurlu olamazdık. Suriye´de cami var burada da var. Suriye´de de Müslüman var, burada da var. Allah´a çok şükür burada mutluyuz. İşe gidip geliyoruz, ev işleriyle uğraşıyoruz. Allah İnegöl halkından razı olsun? dedi.

 

KENDİ DEVLETİMİZ BİZİ VURUYORDU

?Bazen sanayide insanlar neden kalıp savaşmadığımızı soruyorlar? diyerek sözlerine devam eden İsa Neccar, ?Biz orada kalarak sadece ölümü beklemiş olacaktık. Çünkü orada başka bir devlet bizi vurmuyordu. Kendi devletimiz bizi vuruyordu. Başka bir ülke ile savaş olsa, ülkemizi korumak isterdik ama kendi ülkemizin zalim insanları bizleri vuruyordu. Karşımızdakiler farklı ülkeden değildi. Elimizde silah yoktu. Ailemizde küçük çocuklar vardı. Onları da düşünerek buraya geldik. Ben Suriye´de askerlik yapmadım. Eğer bir gün Türk vatandaşı olursam, Türk askeri olmak isterim? şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL HALKINDAN ALLAH RAZI OLSUN

Komşularının kendilerine çok iyi davrandığını ve sürekli yardımcı olduğunu ifade eden İsa Neccar, ?İnegöl´e geldiğimiz zaman evli değildim. Burada amcamın kızı Sara Neccar ile evlendim. 6 aylık çocuğum da İnegöl´de dünyaya geldi. Buranın insanı çok iyi... Eşim hamile iken komşu ablalarımız sürekli onunla ilgileniyor, onu hastaneye götürüyordu. Şimdide bizleri ziyarete geliyorlar. Bir eksiğimiz var mı diye her zaman soruyorlar. Allah´a çok şükür. Komşularımızdan da İnegöl halkından da Allah razı olsun? diye konuştu.

 

?ÇOCUKLAR ESAD DİYE AĞLADI?

Geçtiğimiz gün İnegöl semalarında savaş uçaklarının geçmesi nedeni ile çocukların tedirgin olduğunu ifade eden İsa Neccar, ?Savaş uçakları geçince hepimiz tedirgin olduk. Suriye´de olduğu gibi tedirgindik. Çocuklar tedirgin olup ?Esad´ diyerek ağlamaya başladı? dedi.

 

BİZİ BİR TEK TÜRKİYE SAHİPLENDİ

İsa Neccar´ın annesi SemirApzay ise, ?Savaş çıkınca bizi sahiplenen tek ülke Türkiye oldu. Diğer ülkelere giden Suriyelilerin haberlerini de alıyoruz ama onlar bizim kadar huzurlu değil. Çünkü Türkiye Müslüman bir ülke ve bize sahip çıkıyorlar. Komşularımız, buranın halkı bize sahip çıkıyor. Kaymakam Ali Akça beye çok teşekkür ediyoruz. Sadece bize değil, bütün herkese çok yardım ediyor. Allah onun gibi devlet büyüklerini bu devletten esirgemesin. Böyle devlet büyükleri varken, herkes daha huzurlu ve daha bereketli günler görür. Bizim de dermanımız oldu. Bize çok yardım etti. Biz Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun? şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE BÜTÜN MAZLUMLARA SAHİP ÇIKIYOR

Anne Semir Apzay, Suriye ve Türkiye arasındaki farkın sorulması üzerine, ?Türkiye Müslüman bir ülke. Suriye´nin de büyük bir bölümü Müslüman. Müslümanların olduğu yerler her zaman birbirine benzer. Camiler olur, insanlar birbirine yardım eder. Orası da bizim vatanımız, burası da bizim vatanımız. Türkiye bütün mazlumlara sahip çıkıyor. Sadece Suriye´de değil, Müslüman ülkelerde sıkıntı olsa Türkiye o ülkeye sahip çıkıyor. Allah Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni başımızdan eksik etmesin? diye konuştu.

 

12 NÜFUS

Neccar Ailesi,anne Semir Apzay, oğlu İsa Neccarve hanımı Sara Neccar, diğer oğlu Samir Neccar ve hanımı NuhaNeccarile 5 çocuktan oluşuyor. Ailenin diğer üyesi ise zihinsel özürlü olan en büyük ağabey.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07