www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ALLAH SÖYLETTİ

ALLAH SÖYLETTİ

Belediye Sarayı projesinde ortaya atılan usulsüzlük ve rant iddialarına yönelik açıklamalarda bulunan Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün, hem Başkan Yardımcısı Turgay Yel´i yalanladı, hem de JEMAR Mühendislik Firması´nın hazırladığı zemin etüt proje

Belediye Sarayı´nın yapılacağı eski hastane alanında ihale sonrası yapılan sondaj çalışmalarından büyük bir rantın devşirileceği gazetemiz tarafından gündeme getirilmişti.

İhale sonrası yapılan sondaj çalışmalarını, Ankara menşeli Akademi Mühendislik yetkilisi doğrulurken, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, çalışmanın sondaj değil, güçlendirme olduğunu belirterek iddiaları geçiştirmeye çalışmıştı.

Çelişkili ifadelerin gazetemizde yer almasının ardından sessizliğe bürünen belediye yetkilileri, önceki gün müteahhitler derneğine verdiği bilgi ile adeta kendi kendini yalanladı.

SONDAJI KABUL ETTİLER

Açıklamasında konuyu belediyenin ilgili birimleri ile istişare ettiğini ve yetkililerden detaylı bilgi aldığını kaydeden Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün, ihale sonrası yapılan sondaj çalışmasına ?güçlendime yapılıyor? diyen belediye başkan yardımcısı Turgay Yel´i şu sözlerle yalanladı. ?İhaleyi alan firmanın zemin etütlerini tekrardan yapma nedeni,  projede herhangi bir değişiklik yapmak için değil, çalışacağı zeminle ilgili detaylı bilgi edinmek amacıyladır.?

Harun Ergün´ün ihale sonrası yeniden sondaj yapıldığını, belediye yetkililerinden aldığı bilgiler doğrultusunda belirtmesi, başkan yardımcısı Turgay Yel´i yalanlamakla beraber, ilk sondajı yapan JEMAR Mühendisliğin çalışmalarının da yeterli ve güvenilir olmadığını da ortaya koydu.

Şimdi gözler, açıklaması belediye tarafından yalanlanan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel ile projesi yetersiz görülen JEMAR Mühendislik yetkilisi Ayhan Çamlıdağ´a çevrildi. Turgay Yel ile Ayhan Çamlıdağ´ın bu açıklamalara, cevap verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00