www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Almanlardan HEM´e Ziyaret

Almanlardan HEM´e Ziyaret

İnegöl´de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen Cash ForWork (İş Karşılığı Ücret) projesinin kursları başarıyla devam ederken, Bakanlık yetkilileri ve Alman bürokratlar, Halk Eğitim Merkezinde incelemelerde bulundular.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ), İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Genel Müdürlüğü, Sosyal Ortaklar ve Proje Daire Başkanlığı ile Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı işbirliğinde başlatılan Cash ForWork (İş Karşılığı Ücret) projesinin kursları katılan 100 kursiyer eğitimlerini sürdürüyor.

 

İnegöl Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde de düzenlenecek olan Cash ForWork projesinde, mobilya minder dikimi, fön çekimi, ön muhasebe, bahçe bakımı, servis komisi, müşteri asistanı ve giyim bölümlerinde eğitimler veriliyor.Ağustos ayında sona erecek kurslarda eğitim gören her kursiyer 800´şer lira kazanacak.

 

BAKANLIKTAN GELDİLER

Denetim için İnegöl Halk Eğitim Merkezine gelen Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Uzman Eğitmenleri Merve Şule Kansız ve Yaşar Şahin ile GIZ (Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu) Uzmanlarından AndreaDemuth ve Candost Aydın, kursiyerleri ziyaret ettiler. Çalışmalar hakkında bilgi alan denetim heyeti, proje çalışmaları hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir´den bilgi aldılar. İnegöl´de uygulanan projenin eğitim modelini beğenen heyet, bu eğitim modelini diğer proje illerinde de uygulamayı düşündükleri öğrenildi.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29