www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Alternatif ürünler denenebilir

Alternatif ürünler denenebilir

İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl çiftçisinin alternatif ürünleri deneyebileceğini söyledi.

İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´e iade-i ziyarette bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ?Kaymakamımız bugün bizlere iade-i ziyarette bulundu. Kaymakamım çok hızlı bir şekilde çalışmalara başladı, köy köy geziyor. Kendisini sevdik. Kırsalın insanı olduğumuz için, gezilerine kırsaldan başlaması nedeniyle sevindik. İnegöl dinamik bir şehir. Mülki amirlerimiz başta olmak üzere şehrin tüm dinamikleri, tarım paydaşları olarak hep beraber fuarlardan tutun birçok konuda ortaklaşa çalışıyoruz. İnegöl´e daha fazla katma değer sunabilmek için ne gerekirse onları yapıyoruz. Çalışkan Kaymakamımızla birlikte güzel şeylere imza atacağımız kanaatindeyiz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. Kaymakamımız tarımcı kentinden geliyor. Bizim de zaman zaman taleplerimiz oluyor. Bugün için kış sezonuna girdik. Önümüzdeki günlerde yavaş yavaş kapısını çalacağız? dedi.

HER ŞEYİN BAŞI HUZUR

Kaymakam Şükrü Görücü ise, ?Yaklaşık 1 aydır İnegöl Kaymakamı olarak bir taraftan hemşerilerimiz bizi ziyaret ediyor, bir taraftan da biz onların gelmesini beklemeden şuana kadar 60´ın üzerinde mahalleye gittik. Mahallelerimizin her birinde farklı özellikler, farklı ürün çeşitlilikleri bulunuyor. İlerleyen süreçte diğer mahalleleri de gezip sonrasında şehir merkezinde odalarımızla, STK´larımızla bir araya geleceğiz. Hep birlikte bizden önceki arkadaşların devrettiği mirası daha da ileriye götüreceğiz. Bizim için öncelikli olan konu ilçemizin emniyet ve asayişi, huzurudur. İnsanların bir şey yapmaları için önce şehrin huzurlu olması lazım. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Sizlerden gelen eleştirileri de dikkate alacağız. Talep edilen konularda elimizden geleni yapacağız? şeklinde konuştu.

ALTERNATİF ÜRÜNLER DENENEBİLİR

Önce yöreyi tanıyacaksın ondan sonra burada neler olabiliri araştıracaksın. Çiftçi de bunu takip eder. Bir yıl bir ürün çok para eder, ertesi sene herkes onu eker, sonrasında da hayal kırıklığı yaşanır. İnegöl´de neler olabiliri tarımcılarla birlikte İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Büyükşehir´in Kırsal Kalkınma bölümleriyle hep birlikte konuştuk. Kivi olabilir mi, avokado olabilir mi diye düşünüyoruz. Eskiden Alanya´da sadece muz varken, bugün avokadonun merkezi oldu. Burada da şeftali, armut, çilek diyoruz ama çileğin fidesi dahi Antalya´dan geliyor. En büyük fidancılık burada, onlar da çalışma yapıyordur. Ne olacağına hep beraber karar vereceğiz. Bizim insanımız denemeden tasvip etmez. Ben yıllar önce Uludere Kaymakamı iken lojmanın önünde 10-15 metrekarelik bir yeri kazıp domates biber ekmek istedik. Olmaz dediler ama deneyip olduğunu gördük. Burada da olabilecek şeylerin denemelerini bazı öncü çiftçilerimiz yapabilirler? diye konuştu.

 

GEREĞİ YAPILACAK

Kısa süre önce yaşanan kreşteki ölüm olayı ile ilgili sorulan soru üzerine konuşan Kaymakam Görücü, ?Bu konuda soruşturmalar devam ediyor. Orası bir dernek? Adli yönden de idari yönden de soruşturmalar sürüyor. Tasarruf Valilikte olduğu için biz bilgileri Valiliğe gönderdik. Kaymakamlık benden önceki dönemde oranın tespitini yapmış. Valilik de Adliye de bu konuda gereğini yapar. Soruşturma müfettişleri de incelemelerde bulundu. Veliler gayri resmi olan yerlere çocuklarını göndermesinler? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22