www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ALTIN ÇINAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ALTIN ÇINAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği (İYGD) tarafından düzenlenerek halk oylamasına sunulan ?İnegöl´ün En´leri? projesinde final gerçekleştirildi.10 kategori içerisinde dereceye girenler düzenlenen ödül töreninde Altın Çınar ile ödüllendirildiler.

 

İYGD tarafından bu yıl ilk kez halk oylaması ise belirlenen ?İnegöl´ün En´leri? yarışması sona erdi. 9 Kasım´da başlayan ve 13 Aralık akşamı sona eren oylama sonucunda, 10 kategoride ilk 3´e girerek İnegöl´ün Enleri arasında yer almaya hak kazanan 30 kişi ve kurum, geçtiğimiz Cuma akşamı Angelacoma Hotel´de düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

 

OSMANLI´NIN SİMGESİYLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER

İnegöl´ün Enleri ödül töreninin sürprizi olan Altın Çınar, geceye damgasını vurdu. Oylama sonucunda dereceye girenlere verilecek olan ödül, son ana kadar sürpriz olarak saklandı. Ödül olarak İnegöl´ün ve Osmanlı´nın simgelerinden olan çınar yaprağı şeklindeki plaketler dereceye girenlere takdim edildi. Geceye de Altın Çınar Ödülleri ismi verildi.

 

13 BİN OY

34 gün süren ve ilçe halkından büyük ilgi gören yarışmada; 10 kategoride 250 kişi, kurum ve kuruluş İnegöl´ün Enleri arasında yer alabilmek için yarışmıştı. inegölünenleri.com adresinde gerçekleştirilen oylamada 13 bin oy kullanılarak İnegöl´ün 10 kategorideki enleri belirlendi.

 

HACI YAHYA BALAKUŞ RAHMETLE ANILDI

Yoğun katılımın olduğu program yemekle başladı. Yemeğin ardından derneğin faaliyetlerini anlatan slayt izlendi. İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği kurucu üyelerinden olan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çoban, İYGD´nin kurucu Başkanı Yahya Balakuş ve derneğin kuruluşuna ilişkin kısa bir konuşma yaptı.

 

İNEGÖL´E DEĞER KAZANDIRMAK İSTEDİK

Sonrasında ise kürsüye çıkan İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İnegöl´ün Enleri ödül töreninin geçtiğimiz yıl ilkinin gerçekleştirildiğini ve bu yıl programın halk oylamasına açılarak daha geniş kapsamlı olarak yapıldığını kaydeden Balakuş, ?Hem İnegöl halkı hem de ilçemizdeki dinamiklerden büyük teveccüh gören projemizi gerçekleştirmemizdeki amaç, kesinlikle kişi ve kurumları birbirleri ile yarıştırmak, birinin diğerine üstün gelmesini sağlamak değildir. Amacımız; farklı alanlarda yaptıkları çeşitli faaliyetlerle ilçemizin gelişimine katkıda bulunan, İnegöl´ün bir adım daha ileriye gidebilmesi için elini taşın altına koyan kişi, kurum ve kuruluşlarımıza İnegöl adına teşekkürlerimizi sunmak ve bunu yaparken de amacımız işin içerisine biraz heyecan katarak İnegöl´e bir değer daha kazandırmak olmuştur. 10 kategoride İnegöl´ün En´leri oylamasında yer alan tüm kişi ve kurumlar, bizim gönlümüzün enleridir. Bu projeyi gerçekleştirme sebeplerimizden biri de İnegöl´e bir değer kazandırmak? dedi.

 

 

?ALTIN ÇINAR ÖDÜLLERİ? UZUN YILLAR DEVAM ETMELİ

İhsan Balakuş, ?Oylama profesyonel ekibin işbirliğinde gerçekleşti. Sonuçları noter tarafından resmileştirilmiştir. 13 bin kişinin oy kullandığı İnegöl´ün enleri oylaması sonucunda, kategorilerinde ilk 3 sırayı alan kişi ve kurumlar ödül almaya hak kazanmıştır. İnegöl´ün Enleri oylamasında dereceye girenlere verilecek olan ödülün, İnegöl için yeni bir değer olmasını arzu ediyoruz. Ödülümüz, Osmanlı´nın ve İnegöl´ümüzün simgelerinden biri olan manevi değere sahip çınar yaprağıdır. Çınar yaprağı şeklinde hazırlanan plaketlerimiz, aynı zamanda gala gecesine de ismini vermiştir. Ödül programımız Altın Çınar Ödülleri olarak bu yıl ilk kez gerçekleştirilirken aynı projeyi Altın Çınar Ödülleri ismi altında uzun yıllar gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Altın Çınar ödüllerinin, tıpkı Antalya´nın bir Altın Portakalı gibi büyümesi ve markalaşarak İnegöl´e değer katması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz? şeklinde konuştu.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Yaşadığımız şehir çok bereketli ve hareketli bir şehir. Biz gerçekten güzel bir şehirde yaşıyoruz. Eksiklerimiz muhakkak var. Ama bu bereketin, bu güzelliğin, bu hareketin baş nedeni önce Cenab-ı Hakk´ında bir rahmeti ve beraberinde yıllardır bu şehirde hizmet eden odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, farklı kurum ve kuruluşlarımızın, geçmişte buralarda görev yapmış Kaymakamlarımızın, Belediye Başkanlarımızın, Milletvekillerimizin hepsinin bu çorbada tuzu var. Ben bu manada yapılmış güzel kaliteli bir çalışma olarak görüyorum bu programı. Özellikle çınar yaprağı olduğuna çok memnun oldum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzellikler oluşur. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın? diye konuştu.

 

EN DEMEK DEĞER DEMEKTİR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, ödül töreninde simge olarak çınarın seçilmiş olmasını çok önemsediğini belirterek, ?Çınar Osmanlıyı çağrıştırıyor. Neticede İnegöl´de Osmanlı´nın ilk filizlendiği yerlerden biri. Çok yerinde bir karar almış Gazeteciler Derneğimiz. İnegöl´ün enleri oylanmış ve neticede dereceye girenler altın çınarla ödüllenecek. En demek, aynı zamanda değer demektir. Bugün bereketli İnegöl´ünün, hareketli İnegöl´ünün şekillenmesinde her bir fert benim için çok değerlidir. Kimdir bunlar; tarlada çalışan işçiler değerlidir, fabrikada çalışan işçiler, o işçilerin çalıştığı fabrikaları yapan işadamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, okullarda okuyan öğrencilerimi, o öğrencileri yarına hazırlayan öğretmenlerimizdir, gece gündüz hiçbir ayrım gözetmeden güvenlik görevlilerimizdir bu değerler. Yani İnegöl´ün maddi zenginliğine, kültürel zenginliğine katkıda bulunmaya çalışan herkes değerlidir. Ve İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği´ni bu güzel organizasyondan dolayı tebrik ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

SPONSORLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından ise ödül törenine geçildi. Törende ilk olarak gecenin sponsorları olan İnegöl Belediyesi, Angelacoma Hotel, Baykan İnşaat ve Karamehmet Petrol´e plaketleri takdim edildi. Sponsorların ardından ise ilçe protokolüne onur ödülleri takdim edildi. İnegöl´ün Enleri yarışmasının sonuçlarının açıklanması ise büyük heyecana sahne oldu. Yarışma sonuçları noter tarafından sunucuya takdim edildi. Yarışmada; kategorisinde ilk 3´e giren kişi, kurum ve kuruluşlara İnegöl´ün simgelerinden olan Çınar yaprağı şeklinde hazırlanan plaketleri takdim edildi.

 

İNEGÖL´ÜN ENLERİ

Yapılan oylama sonucunda kategorisinde dereceye girenler ise; Yılın en iyi basın mensupları; Onurhan Bayraktar Haber Yorum Gazetesi, Adem Demir İnegöl Online, Cem Taşkıner Genç Gazete, Yılın en iyi spor kulüpleri; İnegölspor, İnegöl Belediyespor, Kafkasspor, Yılın en iyi kadın girişimcileri; Gamze Akman, Devrim Kosova, Şeyma Şahin, Yılın en iyi siyasetçileri; AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, MHP Belediye meclis üyesi Regaip Korkmaz, Yılın en iyi bürokratı; Halk eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, SGK Müdürü Fatma Tekin, Diş Hastanesi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu, Yılın en iyi STK´sı; İHH İnegöl, Atatürkçü Düşünce Derneği,  İnegöl Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği, Yılın en iyi meslek odası; İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Mobilyacılar Odası, Yılın en iyi kurumu; Kızılay İnegöl Şubesi, 24 Nolu Otobüsçüler Kooperatifi, İNESMEK, Yılın en iyi hemşeri derneği; Manavlar Derneği, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği,  Ertuğrulgazi Derneği, Yılın en iyi firması; Çilek Mobilya, Mobiliyum AVM, MODEF şeklinde oluştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19