www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Altın Nesil Öğrencileri İngiltere´de

Altın Nesil Öğrencileri İngiltere´de

Altın Nesil Okulları ortaokul ve lise öğrencileri tatillerinin bir bölümünü İngiltere´de yaz okulunda değerlendirdiler.

Yabancı dil eğitiminde akademik bilgilerin yanı sıra pratik yapmanın önemli olduğunun bilincinde olan Altın Nesil Okulları, eğitim-öğretim yılı içerisinde bu kazanımı destekleyen pek çok etkinlik planlamaktadır. Bu etkinliklerin önemli bir bölümünü ise yurtdışı yaz okulu oluşturmaktadır.

 

DİL ÖĞRENİMİNDE PRATİĞİN ÖNEMİ

Öğrencilerinin yabancı dil seviyelerini TOEFL sınavlarındaki başarıları ile belgeleyen Altın Nesil Okulları, öğrencilerin yaz tatillerini de verimli geçirmeleri adına İngiltere´de 15 günlük bir yaz okulu planladı. İngilizce Öğretmeni Özge Öğütveren rehberliğinde Oxford Ruskin College´da düzenlenen yaz okulunda öğrenciler konuşma ağırlıklı akademik çalışmalar yürüttü. Yapılan akademik çalışmalarda elde edilen kazanımlar ise cuma günleri, farklı ülkelerden gelen öğrencilere sunularak öğrencilerin iletişim becerilerine destek verildi. Öğleden sonra ise kültürel, sportif ve el becerilerine yönelik planlanan etkinliklerle zaman geçiren öğrenciler burada da dil becerilerinden yararlanarak öğrendiklerini pekiştirdiler. Kurs programı sonrasında akşamları gruplar şeklinde planlanan kareoke, drama, dans gibi eğlenceli etkinliklerle zaman geçiren Altın Nesilli öğrenciler farklı kültürlerden gelen farklı insanlarla tanışmanın da keyfini yaşadılar.

 

Bu uygulamanın amacının çocuklarımıza yabancı dil öğretmek değil, mevcuttaki dil seviyelerini pratik yaparak ilerletmek olduğunu vurgulayan Altın Nesil Ortaokulu Müdürü Serdar Acar, aynı zamanda öğrencilerin genel kültürlerini ve vizyonlarını genişletmek, gittikleri ülkenin tarihi ve sanatsal alanlarını ziyaret ederek kültürünü tanıma fırsatı da sağlamak amacıyla bu yaz okulunun planlandığını sözlerine ekledi.

 

EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER

İngiltere yaz okulu ile ilgili değerlendirme yapan Altın Nesil Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Mutlu, öğrencilerin program süresince verimli çalışmalar sürdürdüğünü ve eğitim-öğretim yılı boyunca öğrendikleri becerileri yerinde kullanma fırsatı bulduklarını belirtti. Mutlu, ?Yaz okulundaki akademik çalışmaların yanı sıra öğrenciler, sosyal anlamda da önemli kazanımlar elde ettiler. Faklı ülkelerden gelen öğrencilerle tanışma ve arkadaş edinme, farklı kültürlere ait kültürleri tanıma, arkadaşlık ve dayanışmanın önemini kavrama, özgüven ve kendini ifade edebilme gibi becerilerbu yaz okulunun önemli kazanımları oldu. Tüm bunların dışında öğrenciler unutulmaz bir yaz tatili geçirdiler? dedi.

 

Yaz okulunun bir kısmı ise gezilere ayrıldı. 2 gün süren Londra gezisinde Altın Nesilli öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Buckingham Sarayı, Hyde Park, Big Ben Kulesi ve London Eye´ı gezme fırsatı buldu. Stratfort´a düzenlenen gezide ise ünlü yazar Sheakspear´in doğduğu evi, mezarını ve oyun sahnesini ziyaret eden öğrenciler sonrasında gezdikleri müzeler ve Swan Square ile de Stratfort hakkında bilgi edinmiş oldular. Oxford merkezde de müze, okul ve alışveriş merkezi gezilerinde de öğrenciler eğlenceli ve öğretici anlar yaşadılar.

 

İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI

2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması ile yabancı dil becerisinin geliştirilmesi adına 5.sınıf öğrencilerine yönelik haftada 16 saat İngilizce beceri derslerine sahip hazırlık sınıfı ve diğer sınıflardaki kur uygulamaları ile öğrencileri bulundukları seviyenin üstüne çıkarmayı hedefleyen Altın Nesil Okulları bu kazanımları TOEFL sınavları ile belgelendirmeyi de sürdürerek İnegöl´de yabancı dil öğrenimi adına önemli adımlar atmayı sürdürecek.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 

 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87