www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Altın Nesil´de ANOFEST Coşkusu

Altın Nesil´de ANOFEST Coşkusu

Altın Nesil Okulları Rehberlik Servisi tarafından düzenlenen ANOFEST her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla geçti.

4 yıldır geleneksel olarak düzenlenen İnegöl´ün ilk ve tek okul festivali olan ANOFEST oyunlar, müzik, dans ve yarışmalar eşliğinde tam bir şenlikhavasında gerçekleştirildi.

 

14 Mayıs Pazartesi günü yapılan etkinliğe, öğrencilerin yanı sıra konuk velilerle birlikte yaklaşık 650 kişi katıldı. Öğle arasına kadar sınıflarında derslerine devam eden öğrenci ve öğretmenler, öğle molasında hazırlanan mangalın ardından eğlencelere başladılar. Okul bahçesinde kurulansalto trambolin, şişme oyun alanı, rodeo, penaltı, insan langırtı, dev jenga gibi birçok parkurda gerçekleştirilen eğlenceler gün boyunca hız kesmeden devam etti.  Oyun parkurlarının yanı sıra mısır, çikolata şelalesi, pamuk şeker,Osmanlı macunu, gözleme gibi yiyeceklerden ve içeceklerden öğrenciler gün boyunca ücretsiz yararlandılar.

 

Festival sırasında oluşturulan resim sergisinde Altın Nesilli öğrencilerin görsel sanatlar dersinde yıl boyunca yaptıkları resimlerin bir bölümü de sergilenerek festivale sanat dokunuşları da yapıldı. Gün boyunca açık kalan mini resim sergisini öğrenciler ve okul velileri beğeniyle gezdiler.

 

Bahçede kurulan oyun alanlarında eğlenceye doymayan ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri gün boyunca devam eden müzik eşliğinde şarkı söyleyip dans eden öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Sınıf ve yaş ayrımı yapmaksızın birlikte gönüllerince dans eden ve eğlenen öğrencilerin keyfi görülmeye değerdi. Yarışma bölümlerinde ise arkadaşları ile yarışan öğrencilerin kıyasıya rekabeti de festivale katılanlara keyifli anlar yaşattı.

 

İNEGÖL´ÜN İLK VE TEK KAPSAMLI OKUL FESTİVALİ

Altın Nesil Okulları bahçesinde düzenlenen festival ile ilgili değerlendirme yapan Altın Nesil İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Serdar Acar, öğrencilerin yıl boyunca kazandıkları hem akademik başarıları hem sportif başarıları hem de kültür ve sanat alanlarında aldıkları başarılarla gurur duyduğunu, tüm yılın yorgunluğunu atmak için böylesine kapsamlı bir okul festivalini organize etmekten keyif duyduklarını söyledi. Öğrencilerin okula severek gelmelerinin öneminde de bahseden Acar, en küçüğünden en büyüğüne kadar öğrencilerin anılarında eğlenceli anılar bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine eklerken İnegöl´ün ilk ve tek kapsamlı okul festivalini düzenlemenin de gururunu duyduklarını ifade etti.

 

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Altın Nesil Okulları Festivaline katılan öğrenci ve öğretmenler, akşamın ilerleyen saatlerine kadar okul bahçesinde eğlenceli zaman geçirdiler ve bir sonraki yılın festivaline dair meraklarla okuldan ayrıldılar.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25