www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Altın Nesilli Öğrenciler ESOGUMUN 2019 Etkinliğinde

Altın Nesilli Öğrenciler ESOGUMUN 2019 Etkinliğinde

Altın Nesil Anadolu ve Fen Lisesinden 18 öğrenci, İngilizce öğretmenleri Metehan GÜNDÜZ ve Fatma Nur MENGİ rehberliğinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Diplomasi ve Model Birleşmiş Milletler Kulübü tarafından düzenlenen Model Birleşmiş Milletler

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve üç gün süren konferansta 4 farklı komitede 4 farklı konu, Birleşmiş Milletler oturumu simülasyonu tarzıyla gündem yapıldı; öğrenciler katıldıkları komitelerde temsil ettikleri ülkelerin bakış açıları ile bu konuları Birleşmiş Milletlerin resmi dili olan İngilizce ile ele aldılar. Konferansta yer alan komiteler ve gündem konuları şöyledir: ?DAEŞ´le Mücadele? konusunun görüşüldüğü NATO komitesi, ?İklim Değişikliğine Karşı Bir Çözüm Olarak Değiştirilmiş Kapitalizm? konusunun görüşüldüğü UNEA (Birleşmiş Milletler Çevre Meclisi) komitesi, ?Göçmenlerin Ekonomik Bütünleşmesi? konusunun görüşüldüğü UNFPA ( Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Komitesi) ve ?Kadının Siyasi ve Sosyal Yaşamdaki Konumunun Güçlendirilmesi? konusunun görüşüldüğü UNWOMEN (Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Varlığı ve Kadının Güçlendirilmesi) komitesi.

Üç gün boyunca farklı gruplara ayrılarak konferansta yapılan görüşmeleri takip eden Altın Nesilli öğrenciler, hem yabancı dil kazanımı hem de sosyal konularla ilgili yapılan değerlendirmeler adına verimli bir süreç geçirdiler. Altın Nesil Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mesut MUTLU, ?Altın Nesil Okulları olarak öğrencilerimizin akademik gelişimine önem verdiğimiz kadar sosyal becerileri gelişmiş, çağı takip eden, küresel sorunları fark edebilen ve bu sorunlara uygulanabilir çözümler üretebilen bireyler olma yönünde kazanımlar elde etmelerini de hedefliyoruz. Bu amaçla katıldığımız ESOGUMUN Konferansı´nda öğrencilerimiz yaptıkları gözlemlerle farklı bakış açılarını İngilizce olarak değerlendirme fırsatı buldu. Yabancı dil becerilerini geliştirme ve sosyal farkındalık geliştirme adına atılan bu adımın sonraki sürecinde ise öğrencilerimizin de konuşmacı olarak bu konferansa katılmalarını ve Altın Nesil Okullarını Türkiye´de temsil etmelerini planlıyoruz. Etkinlik sürecinde olgun tavırlar gösteren öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.? diyerek etkinlikle ilgili değerlendirme yaptı.

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25