www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ALTIN NESİL ÖĞRENCİLERİ OSMANLI BAŞKENTİNDE

ALTIN NESİL ÖĞRENCİLERİ OSMANLI BAŞKENTİNDE

Altın Nesil Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencileri için tarih dersi konuları kapsamında Bursa Muradiye Külliyesi ve Tophane Osmangazi ve Orhangazi Türbelerine gezi düzenlendi.

Altın Nesil Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri için tarih dersi konuları kapsamında Bursa Muradiye Külliyesi ve Tophane Osmangazi ve Orhangazi Türbelerine okul idaresi tarafından gezi düzenlendi. Tarih Öğretmeni Ali Altınkaya ve 10. Sınıf Eğitim Koçu Mihrican Güvenç tarafından organize edilen gezide, Osmanlı Kuruluş dönemi ile ilgili bilgilendirmeler, tarihi sürecin yaşandığı zaman diliminin önemli bir merkezi konumunda olan başkentteki tarihi mekanlarda yapıldı. Külliye’nin Osmanlı kültür ve sanatındaki yeri ve değeri uygulamalı olarak anlatıldı. Tophane sırtlarında ise Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri gezilerek Bursa’nın fetih günleri anlatıldı.

Tarih Öğretmeni Ali Altınkaya, “Bu tarihi mekanlar gezilerek Bursa’nın Osmanlı Devleti’nin Kuruluş dönemindeki önemi öğrencilere hissettirilmeye çalışıldı. Osmanlı Devletine bir dönem başkentlik yapmış olan güzel Bursa’mıza bu amaçla yapılan gezinin öğrencilerin geçmişi tanımalarında ve geçmişleri ile gurur duymalarında etkili olduğu gözlüyoruz. Her fırsatta öğrencilerimizin yerinde, görerek ve yaşatarak öğrenmelerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00