www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Altında düşüş yaşanmaz

Altında düşüş yaşanmaz

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, altın piyasasında yaşanan fiyat artışları değerlendirerek; ?Altın fiyatlarının geriye geleceğini zannetmiyorum? dedi.

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, ?Altın fiyatlarının yükselme sebebine baktığımızda zaten şartlar belli. Dövizlerden kaynaklanan bir yükseklik var. Ons olarak bir yükselme söz konusu değil. Bu da kısa vadede geçici bir yükselme gibi görülmemeli. Altın fiyatlarının geriye geleceğini zannetmiyorum. Seçimden ne çıkar bilmiyoruz ama neticede paramızın değer kaybettiği bir gerçektir. Altın kendini otomatikman ayarlıyor, dolara endeksli olduğu için otomatik olarak yükseliyor. Alışverişle ilgili bir konu değil. Dünyanın neresine giderseniz gidin altının ölçüsü bellidir ama ülkeye göre, para değerlerine göre yüzde 10 aşağı yukarı değişebilir. Bunun dışında suni bir değişiklik söz konusu olamaz. Temkinli olmak lazım??

 

ALTININIZI BOZDURMAYIN

?Altın şuan 187 lira civarında bulunuyor. Her gün ufak ufak artış gösteriyor. Dövizden kaynaklı artış olarak değerlendirirsek dövizde hafif gerileme olsa da ons kendini yukarı çekiyor. Altın güvenli liman olarak değerlendirilebilir. Zaruri ihtiyaç yoksa ?Altınımı satayımdüşünce alırım´ düşüncesi pek sağlıklı bir düşünce olamaz.?

 

KEŞKE DEMEMEK İÇİN ALTINI SEÇİN

?Dolar belli seviyelere geldi. Çaprazlara baktığınızda doların çok değerli olduğunu söyleyemeyiz ama altın mı döviz mi derseniz altın deriz. Altının kendi bir birimi var. Dolar altından etkilenir. En sağlıklısı altındır. Keşke dememek için yatırımınızda altını seçin? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51