ALTINLARINIZI MUHAFAZA EDİN

ALTINLARINIZI MUHAFAZA EDİN

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, Amerika başta olmak üzere büyük güçlerin piyasalardan altın topladığını belirterek vatandaşlara ellerindeki altınları muhafaza etmeleri uyarısında bulundu.

 

Dün altında yaşanan ani düşüş, vatandaşı tedirgin etti. çeyrek altın 7 lira gerilerken, İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, yaşanan gelişmeyi değerlendirdi.

ALTINLARI MUHAFAZA EDİN

İnsanların zorunlu olmadıkları sürece altınlarını satmamaları gerektiğini belirten İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, “Fiyat geçmişte 100 TL oldu, 94 TL’den şimdi 88 TL’ye geriledi. Dün altın 88 TL idi, şimdi 93 TL oldu. Bu durumdan korkarak altınlarını satmamalarını öneriyoruz. Altında gerçek anlamda yükseliş yok. Onslada bir şey yok. Ons bir iki puan hafif hafif tırmanıyor. Şuan 1266 dolar oldu 1 ons altın. Bu 1230 dolara kadar gerilemişti. Ama dövizlerde bir anlık çöküntü oldu. Bu hareket sürecektir. Altınlarını muhafaza etsinler” dedi.

HER ZAMAN GÜVENLİ ALIŞVERİŞİ AMAÇLIYORUZ

Kuyumcular olarak piyasadaki oynamaların kendilerine yaptığı etkilere de değinen Adem Emre, “Bu durum alışverişi engelliyor. Bugün 4 defadır ekranda fiyat değiştirmek zorunda kaldık. Niye? Biz kuyumcular olarak gerçek anlamda borsayı uygulamak zorundayız. Biz hem alıcıyız hem satıcıyız. Tek taraflı hareket etmek mümkün değil. Biz zaten İnegöl Kuyumcular Derneği olarak işin başından beri yani kurulduğu günden beri sağlıklı alışverişi amaçlıyoruz. Altın sektörü tamamen güvene dayanan bir husustur. Altın ile ilgili bir sıkıntı asla söz konusu olamaz ama mümkün mertebe en iyi malzemeyi en doğru fiyata almak, en doğru fiyata satmak amacındayız. Müşteri menfaatini korumak anlamında böyledir. Fiyat yüksek değildir. Eğer satıcılar varsa bu böyledir ancak temkinli olmakta fayda var. Panik yapılmasın. Fiyat çok yükseliyor ben altını satayım ya da çok düşük, fiyatı alabildiğime alayım anlamında hareket etmesinler. Bir arkadaşımız gelse yatırımcı olarak fikir almak istese her zaman altın benim gözümde daha iyidir” diye konuştu.

FİZİKİ ALTIN ALIŞLARI BAŞLADI

Yakın zamanda Almanya’nın fiziki olarak altınlarını geri çekmeye başladığını aktaran Başkan Emre, “Dış ülkelerde tuttuğu altınları fiziki olarak geri çekiyor. Alıp kendi kasalarına koyuyorlar. Bu tip şeyler olmaya başladı. Fiziki altın alışları başladı” şeklinde konuştu.

BÜYÜK GÜÇLER PİYASADAN ALTIN TOPLUYORLAR

Başkan Emre, Amerika başta olmak üzere büyük güçlerin kendi paraları ile piyasalardan altın topladığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Kendi paraları altın yönü yüksek değerlere ulaştığı için altın topluyorlar. Ki bunlar altına ihtiyacı olmayan ekonomisi güçlü ülkelerdir. Yoksa kenarda altın tutmanın ne anlamı var. Altın önü çok açık bir değerdir. 1930 dolarlardan buraya geldi bu. Şuan 1260 dolardır. 1185 dolara kadar geri geldi. 1930 dolardı. Aynı onstan bahsediyoruz şuan 1260 dolar… Ufak ufak geliyor. Ons çok az kıpırdayabilir ama dövizin ateşinin kolay kolay geçeceğini düşünmüyorum. Temkinli olmak lazım.”

BANKALAR PARA SATMA TELAŞINA DÜŞECEK

Banka çalışmalarının çok değiştiğini aktaran Adem Emre, “Bankalar paraları satma telaşına düşecekler, müşteri arayacaklar ama piyasalar çok riskli. Bu yüzden temkinli olalım, zorunlu olmadıkça borçlanmayalım” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07