AMACIMIZA ULAŞTIK

AMACIMIZA ULAŞTIK

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Ergül, Pazar günü düzenlenen seyran şenliğinde yaşanan trafik sorununun kendilerinden kaynaklanmadığı, dernek olarak amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Ardahan Dernekler Federasyonu’nun ortaklaşa düzenledikleri seyran şenliğini değerlendiren İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Ergül, dernek ve federasyon olarak güzel bir etkinliğe imza attıklarını ve amaçlarına ulaştıklarını söyleyerek, yaşanan sıkıntıların ise kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi.

 

AMACIMIZ HEMŞERİLERİMİZİ BULUŞTURMAKTI

Ergül yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bu yıl 20.sini Ardahan Dernekler Federasyonu ile yaptığımız seyranı istedik ki İnegöl’e yakın, hemşerilerimizin kolaylıkla ulaşabilecekleri bir yerde yapalım. Bu konuyla ilgili dört ay önce çalışmalara başladık. Kırayköy’deki Bıçkı Düzü piknik alanını İnegöl’e kazandırmak için ortak bir çalışmaya başladık. Her yıl 35-40 km uzaklıktaki Bilecik Pazaryeri Küçükelmalı köyünde bulunan piknik alanına 4-5 bin hemşerilerimizi götürüyor ve bir o kadar hemşerimizde katılamıyordu. Bu yıl piknik alanının yakın olması nedeniyle çok büyük bir katılım yaşandı seyranımıza. 2 binin üzerinde özel araç ve 180’in üzerinde minibüs ile birlikte seyrana takriben 10-12 bin kişi katıldı. Tabi alanın kısa sürede yapılması nedeniyle burada bazı sıkıntılar çekildi. Özellikle yolun asfaltlanmaması, piknik yapılacak alanın yeterince açılmaması nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Biz amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. 20 yıldır yaptığımız bu etkinlikte ilk defa bu kadar büyük bir kalabalığı ağırladık. Demek ki hemşerilerimizin bu yöndeki istek ve arzuları çok fazla. Programda hiçbir aksaklık yaşanmamıştır, sabah başlayıp akşama kadar güzel bir şekilde programımız devam etmiştir. 10 bin kişinin üzerinde bir kalabalığı bir piknik alanına toplayıp kontrolünü sağlamak çok zor bir iştir. Genel anlamda seyran amacına ulaşmıştır. En büyük amacımız hemşerilerimizi buluşturmaktı ve bunu fazlasıyla başardığımızı görüyoruz.”

 

İNEGÖL’E KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Hakan Ergül konuşmasının devamında, “Seyrana gelen birçok hemşerimizin geri döndüğünü de biliyoruz. Bunun nedeni de bizden kaynaklanmıyor. Kıranköy yaylasından Kıranköy’e doğru inen bir kamyonun kayarak yolu kapatması nedeniyle yaklaşık 300-400 arabalık bir konvoy geri dönmek zorunda kalmıştır. Bunun dışında olumsuzluklar yaşanmadı. 2 bin aracın geldiği köy yolunda 1-2 aracımızda sıkıntılar oldu ama her hangi bir kaza meydana gelmedi. Ama olay basında öyle bir lanse edilmiş ki sanki seyranda onlarca kaza olmuş, bütün hemşerilerimiz bundan hoşnutsuz olmuş gibi haberler yapılmış. Buda bizler için üzücü bir durum. Öte yandan aynı gün bütün kasaplarda tezgâhlar boşalmış ve İnegöl ekonomisine bir katkı sağlamıştır. Önümüzdeki sene yaşanan sıkıntılarla ilgili tedbirler alınabilir. Biz Posoflular Derneği olarak İnegöl’e nasıl bir katkı sağlayabiliriz onun derdindeyiz.”dedi.



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14