?AMAÇLARI TÜRKİYE´Yİ YAVAŞLATMAK?

?AMAÇLARI TÜRKİYE´Yİ YAVAŞLATMAK?

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın Eylül ayı olağan meclis toplantısına katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, terörün tek amacının Türkiye´nin gücünü azaltmak olduğunu söyledi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın (İTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Günden konularının görüşülmesinin ardından kürsüye çıkan İTSO Başkanı Metin Anıl, odalarında uzun yıllar Meclis Üyesi olarak görev yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in meclis üyelerini ziyaret etmek istediğini söyledi. Hüseyin Şahin´in iş dünyasının içinden geldiğini bu nedenle sorunlarını bildiğini anlatan Anıl, ?Mecliste iş dünyasının temsil edilmesi bizler için çok önemli. Çünkü sorunlarımızı iş dünyasının içinden gelen Milletvekillerine daha kolay aktarabiliyoruz? dedi.

 

DAHA ÇOK İNEGÖLLÜNÜN MECLİSE GİTMESİNİ İSTİYORUZ

Metin Anıl, demokrasilerde sandığın çok önemli olduğunu, sandığın milletin iradesini ortaya koyduğunu belirterek, ?7 Haziran´da bir seçim yapıldı. Seçim sonucunda ortaya bir hükümet modeli çıkmadı. 1 Kasım´da halk yine sözünü söyleyecek. Yapılacak seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu. Anıl, Hüseyin Şahin´in aynı zamanda İnegöllü olduğunu hem odalarının üyesi olması hemde İnegöllü olması nedeniyle seçilme şansı yüksek bir sırada olmasına sevindiklerini belirterek, ?Gönlümüz daha çok iş adamının ve daha çok İnegöllünün meclise gitmesinden yanadır? ifade etti.

 

?SİYASET İÇİN DEĞİL SORUNLARI DİNLEMEK İÇİN GELDİM?

Anıl´ın ardından kürsüye çıkan Milletvekili Hüseyin Şahin, uzun yıllar görev yaptığı İTSO´da meclis üyeleriyle bir arada bulunmaktan onur duyduğunu söyledi. Şahin, ?Bu bir siyasi çalışma değil. Sorunlarınızı dinlemek, çözüm önerilerimizi sunmak istedik. Oda Başkanımız Sayın Metin Anıl´a bu düşüncemi ilettiğimde beni buraya davet etti? şeklinde konuştu.

 

GMHİ 3,5 KAT ARTTI

Konuşmasında Türkiye ekonomisi hakkında bilgiler aktaran Hüseyin Şahin, AK Parti öncesi ve AK Parti iktidarları dönemindeki ekonomik durumu anlattı. 2001 yılı Kasım ayında iş başına geldiklerinde Türkiye´nin Gayri Safi Milli Hasılası´nın (GSMHİ) 235 milyar dolar olduğunu söyleyen Milletvekili Şahin, ?1990-2001 yıllarını kapsayan 12 yılda gayri safi milli hasılamız 200 milyar dolardan sadece 235 milyar dolara yükselebildi. Çünkü bu tarihlerde Türkiye´de siyasi istikrar yoktu. Bu sürede 2 tane büyük ekonomik kriz atlattık. İki krizde sadece Türkiye´de yaşanmıştı? dedi. 2012 ile 2014 yıllarını kapsayan 12 yılda ise GSMHİ´nin 850 milyar dolara çıktığını vurgulayan Milletvekili Şahin, ?Bu 3,5 kattan daha fazla bir artıştır. Üstelik bu dönemde 2008 yılı dünya buhranı çıktı. Ardından Avrupa´da kriz çıktı. Çok şükür AK Parti iktidarıyla gelen siyasi istikrar ile bu buhranları ufak yaralarla atlattık? diye konuştu.

 

AVRUPA´DA DAHA AZ OYLA GÜÇLÜ İKTİDARLAR KURULUYOR

7 Haziran´da yapılan seçimlerde AK Parti´nin yüzde 41 oy aldığını ama mecliste tek başına iktidar kuracak sayıyı elde edemediğini vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Avrupa´da bundan çok daha düşük oy oranları ile güçlü iktidarlar kurulabiliyor. Seçim sistemimizden kaynaklanan gerekçelerle bu kadar büyük oy aldığımız halde meclisteki sandalye sayımız tek başına hükümet olmaya yetmedi? dedi.

 

KOALİSYON KURMAK İÇİN ÇABA HARCADIK

Halk iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu´na hükümet kurma görevi verdiği andan itibaren samimiyetle koalisyon kurmak için çaba harcadıklarının altını çizdi. Ancak yapılan görüşmelerden bir türlü olumlu sonuç çıkmadığını anlatan Milletvekili Şahin, ?Bunun nedenleri üzerinde durmak istemiyorum. Neticede seçimlerin yenilenmesi kararı verildi. 1 Kasım´da halk yeniden sandığa gidecek ve sözünü söyleyecek? diye konuştu.

 

TERÖRÜN AMACI TÜRKİYE´Yİ YAVAŞLATMAK

Son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Milletvekili Hüseyin Şahin, terörün tek amacının Türkiye´nin gücünü azaltmak olduğunu vurguladı. Türkiye´nin geçmişte ASALA ile mücadele ettiğini ASALA´dan sonra da PKK terörünün ortaya çıktığını aktaran Milletvekili Şahin, ?Terör ile bizi yavaşlatmak isteyen güçler var. Örgüte silah ve para desteği vererek güvenlik güçlerimize ve sivil halkımıza saldırtıyorlar. Ama ülke olarak Allah´ın izniyle biz bunları da atlatacağız ve yolumuza hızla devam edeceğiz? dedi.

 

İSTİKRAR VURGUSU

AK Parti´nin 1 Kasım seçimleriyle ilgili seçim programının 4 Ekim Pazar günü açıklanacağını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Programımızı Genel Başkanımız ve Geçici Hükümetin Başbakanı olan Sayın Ahmet Davutoğlu açıklayacak. Açıklanacak programımızda yeni bir ekonomik atılım için gerekenler var. Ben aziz milletimizin en doğruyu seçeceğinden şüphe duymuyorum. Şu bir gerçek ki, ekonomik istikrar için siyasi istikrar şarttır. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07