AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

İnegöl Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine verdiği destekler sürüyor. Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda amatör kümelerde mücadele eden 5 kulübe maddi destekte bulunuldu.

İnegöl Belediyesi’nin BAL’da ve Süper Amatör Lig’de mücadele eden takımlara desteği devam ediyor. Dün saat 13.30’da Belediye Başkanı Alinur Aktaş beraberliğinde Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda mücadele eden 5 kulübe ödenekleri verildi. Geçtiğimiz yıllarda Yenice Belde Belediyesi’nde kaldığı için destek alamayan Yenicespor da büyükşehir yasası dolayısı ile bu yıl İnegöl Belediyesi’nden destek almaya başladı.

İNEGÖL’E YENİ BİR GÜZELLİK GELDİ

İnegöl’ün ekonomisi ile sanayisi ile nüfusu ile sosyal ve kültürel yapısı ile çok önemli bir şehir olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu aktivite her geçen gün daha da artıyor. Pazar günü Gençlergücü’nün Bölgesel Amatör Ligi (BAL) ilk maçı vardı. İnegöl bir ilk yaşadı. İlk defa bir İnegöl takımı BAL’da bir maç oynadı. Geçen sene şampiyonluğu son anda kaçırmış Zonguldak Kömürspor ile karşılaştı. Ben Gençlergücü Başkanı ve İnegölspor Teknik Direktörü ile beraber maçı 90 dakika izledim. Çok mutlu oldum. Her iki tribün de doluydu. 200 civarında taraftar da Zonguldak’tan geldi bir problem çıkmadı. İnegöl’ümüze yeni bir aktivite, yeni bir güzellik geldi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI YENİCESPOR’A YARADI

Her ligin ayrı ayrı izleyeninin ve takip edeninin olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Bu işlerin sıkıntıyla, problemlerle ilerlediğini biliyoruz. Biz sivil toplum örgütlerine, spor kulüplerine destek vermeye çalışan bir belediyeyiz. Bunda da üzerimize düşenleri ziyadesiyle yapmaya çalışıyoruz. Yenicespor Belde Belediye kontrolünde olduğu için bu zamana kadar Belde Belediyesi idaresiyle devam ediyordu. Malum 2014 yerel seçimleriyle beraber yeni yasayla Yenice İnegöl’e katılacak. Bu manada geçen yıl olduğu gibi Yenicespor’u da kapsamımız içine aldık. Encümen üyelerimizle daha önce toplantılarda aldığımız kararla birlikte Bölgesel Amatör Lig daha masraflı bir lig olduğu için Gençlergücü’ne 14 bin TL, dört süper amatör lig takımımıza Yenicespor, Kurtuluşspor, Kafkaspor, Karadeniz Güvenspor olmak üzere 7’şer bin TL olmak kaydıyla ödemeleri kendilerine takdim ediyoruz. Sezon öncesi bir rahatlama olsun istiyoruz. Süper Amatör Küme’de İnegölspor altyapı takımı da var. Onlara da başarılar diliyoruz. 27 Ekim tarihinde sezon başlayacak. Sahalarımız yine şenlenecek. Takımlarımız deplasman maçlarına gidecek. O maçlarda da kendilerine yardımcı olacağız. İnşallah yönetici arkadaşlarımız bilgilerini, tecrübelerini kullanarak bu işi idare etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

CENTİLMEN BİR ORTAM ÜMİT EDİYORUZ

Her dönem olduğu gibi bir önerisi olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Muhakkak İnegöl takımları birbiriyle aynı grupta olacaklar. Yapılan maçların büyük bir olgunlukla, büyük bir centilmenlikle, aynı şehrin insanları olarak asla birbirimizi kırmadığımız, birbirimizi üzmediğimiz bir ortam içerisinde geçmesini ümit ediyoruz. Ben şimdiden tüm takımlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Gençlergücü son dakikada talihsiz bir golle yenildi. Ama oynadığı takım çok iddialı bir takımdı. Profesyonelden dönme 14 tane futbolcusu vardı. Ona rağmen çok iyi mücadele etti” diye konuştu.

İYİ ŞEYLER YAPANLARA DESTEK OLMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ

Amatör kulüpler ile ilgili neler yaptıklarının ortada olduğunu söyleyen Aktaş, “Biz iyi şeyler yapan, ortaya güzel şeyler koyan herkese elimizi uzatmaya, onlara destek olmaya her zaman hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yönetici arkadaşlarımıza son olarak bir tavsiyede bulunuyorum. Bu sadece bir futbol organizasyonu değildir. Bu gençlerin bir araya geldiği mekândır. Dolayısıyla bu gençlerin hepsinin futbolcu olacak diye bir kaide yok. Bunların ahlaklı, güzel insanlar olması adına da lütfen elinizden gelen gayreti gösteriniz. Onlara sadece futbolla değil onlara farklı bilgilerle de eğitin. Bunları da onlara öğretin” açıklamalarında bulundu. Başkan Aktaş son olarak, tüm kulüplerin kazasız, belasız, kavgasız, gürültüsüz bir sezon geçirmelerini temenni etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07