www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Amatörde kuralar çekildi

Amatörde kuralar çekildi

2018-2019 futbol sezonu Bursa Süper Amatör Küme ve 1. Amatör Küme kuraları çekildi.

Merinos Parkı´ndaki Gölpark Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşen kahvaltılı organizasyona Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız Osman Kılıç, Genel Sekreterimiz Kenan Uyarlık, Futbol İl Temsilcisi Mustafa Beşen, eski başkanlardan Cemal Vardar, TÜFAD Bursa Şubesi Başkanı Sait Ulvi Özdemir, TFFHGD Bursa Şubesi Başkanı Özgür Uçak, İl Hakem Kurulu Başkanı İsa Yücel Çırakoğlu ve Süper Amatör Küme´de yer alan takımların temsilcileri katıldı.

 

Bu sezon 13 Ekim´de başlayacak ve 2 grupta 25 takımın mücadele edeceği Süper Amatör Küme´de gruplarında ilk 3 sırayı alan takımların Bölgesel Amatör Lig´e çıkmak için Play-Off oynama hakkı kazanırken, son 2 sırada yer alan takımlar ise 1. Amatör Küme´ye düşecek.

 

Bu sezon 8 grupta 73 takımın mücadele edeceği 1. Amatör Küme´de gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Süper Amatör Küme´ye yükselecek olurken, son 2 sırada yer alan takımlar ise 2. Amatör Küme´ye düşecek.

 

HAYIRLISI OLSUN

Kahvaltının ardından kura çekimine geçmeden önce kısa bir konuşama yapan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız Osman Kılıç, ?Öncelikle Süper Amatör Küme´de yer alan tüm takımlarımıza hayırlı bir sezon diliyorum. Kısa bir süre sonra olağan genel kurulumuz olduğu için aslında çok fazla konuşmak istemiyorum ama biz demokratik bir ülkeyiz. Bunun en güzel örneği de seçimlerdir. O yüzden herkes BASKF Başkanlığına adaylığını açıklayabilir. Biz hiç kimse ile düşman değiliz. Bursa futbolu için güzel ve hayırlı bir seçim olmasını diliyorum. Hep birlikle inşallah bursa futbolunu yukarılara çıkarmaya devam edeceğiz" dedi.

 

BAŞARILARA ÖDÜL

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç´ın konuşmasının ardından geçtiğimiz sezon elde ettikleri başarılardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ödüllendirilen Hürriyetspor´a 6 bin TL´lik ve Arabayatağıspor´a da 10 bin TL´lik hediye çeki, protokol üyeleri tarafından taktim etti.

 

Süper Amatör Lig´de çekilen kuralar sonucunda İsaörenspor, A Grubu´ndaki tek İnegöl temsilcisi olurken, Kafkasspor, Doğugücüspor, Gençlergücüspor ve Kurtuluşspor da B Grubu´nda yer aldı.

 

A GRUBU: Emekspor, Nilüfer Erdemlispor A.Ş.,İznikspor, Görükleİpekspor, Sölöz Gençlerbirliği, Demirtaşspor, Keles Gençlik, Bursa 19 Mayısspor, Duaçınarıspor, İsaörenspor, Hürriyetspor, Kestel Belediyespor, Elmasbahçespor

 

B GRUBU: Yeniköy Spor, Kafkasspor, Doğugücüspor, K.ÇekmeceKanaryaspor, Burgazspor, Nilüferspor 1987, Yenişehir Belediyespor, Büyük M.K.Paşaspor, Gürsu Belediyespor, Gençlergücüspor, Orhanelispor, Kurtuluşspor

 

1. Amatör Küme´de ise Doğanspor 1. Grupta,  Alanyurt Gençlik 2. Grupta, Karadeniz Güvenspor 3. Grupta, Osmaniyespor ve Yenicespor 4. Grupta, Akhisar Demirspor 5. Grupta, Hocaköyspor ise 8. Grupta yer aldı.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25