AMUK; KADIN MİLLLETVEKİLİ SAYISI ARTSIN

AMUK; KADIN MİLLLETVEKİLİ SAYISI ARTSIN

5 aralık dünya kadın hakları günü nedeniyle bir açıklama yapan İnegöl Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanıyan anayasa değişikliğinin 76’ncı yıl dönümündeyiz. Yüzde 9,1 olan kadın milletvekili sayısı

5 Aralık Türk kadınlarına Milletvekili genel seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanıyan anayasa değişikliğinin 76’ncı yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapan İnegöl Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, “Bu gün 5 Aralık 2010, Türk kadınlarına Milletvekili Genel Seçimlerinde Seçme ve Seçilme hakkını tanıyan Anayasa değişikliğinin 76. Yıl dönümü. Bu anlamlı günümüzde İnegöl Ak Parti Kadın Kolları olarak gururla, sevinçle ve minnetle kutluyoruz. 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınlarına Milletvekili Genel Seçimlerinde Seçme ve Seçilme hakkı tanıyan Anayasa değişikliği T.B.M.M’ de kabul edildi. Bu nedenle 5 Aralık 1934 tarihinden itibaren Kadın Hakları Günü Kutlanır. 8 Şubat 1935’de yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde 18 kadın milletvekili T.B.M.M’ne girdi. Atatürk, “Bizim sosyal toplumumuzun, başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun, bir organı faaliyette bulunurken, diğer organı işlemezse o toplum felçtedir” diyerek kadına verdiği önemi dile getirmektedir. Bu gün T.B.M.M’ de 48 kadın Milletvekilimiz görev yapmakta. Bunun 27 tanesi Adalet ve Kalkınma Partisinin Milletvekilidir” dedi.

Temennilerinin yüzde 9,1 olan Kadın Milletvekili oranının daha da artarak devam etmesi olduğunu ifade eden Amuk, “Bu ülkenin kadınının ne kadar güçlü, ne kadar çalışkan ve duyarlı olduğunu biliyoruz. Ak Parti Hükümeti; kadınların yaşamın her alanında erkeklerle eşit şartlarda aktif olarak katılmaları için yoğun çaba göstermektedir. Bunun en önemli göstergesi 24 Mart 2009’da Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonunun kurulması ve çalışmalarına devam etmesidir. Biz İnegöl Ak Parti Kadın Kolları olarak Türkiye’deki kadının geleceğinden umutluyuz. Hepimizin 5 Aralık Kadın Hakları Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07