www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ANİK BEBEĞE TEŞHİS KONDU

ANİK BEBEĞE TEŞHİS KONDU

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kosova´da erzak dağıtımı sırasında tanıştığı Donsefa ailesinin bebeklerini tedavi ettirme sözü vermişti. Hafta sonu ailesi ile birlikte İnegöl´e gelen Anik bebeğin, İnegöl ve Bursa´daki doktor kontrollerinin ardından hastalı

 

İnegöl Belediyesi tarafından Mitroviça´da düzenlenen erzak dağıtımı sırasında karşılaştığı Kosovalı Donsefa ailesinin bebeklerini tedavi ettirme sözü veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sözünü yerine getirdi. Fitare Fejzullahu ve Lavdim Donsefa çifti, Başkan Aktaş´ın girişimleri sonucunda oğulları AnikDonsefa´yı hafta sonu İnegöl´e getirdi.

 

İNEGÖL VE BURSA´DA KONTROLLERDEN GEÇİRİLDİ

Ailesi ile birlikte Cumartesi günü İnegöl´e gelen Anik bebek, İnegöl ve Bursa´da farklı hastanelerde doktor kontrollerinden geçirildi. Hareket edemeyen Anik bebeğin hastalığıyla ilgili teşhis kondu ve tedavisiyle ilgili izlenecek yol belirlendi. Doktor kontrollerinin ardından Başkan Aktaş Anik bebek ve ailesi ile birlikte Belediyedeki makamında bir araya gelerek küçük Anik´in hastalığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ERZAK DAĞITIMI SIRASINDA TANIŞTILAR

Anik Donsefa ve ailesiyle nasıl tanıştıklarını anlatarak konuşmaya başlayan Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak 5 ayrı ülkedeki kardeş şehirlerde ramazan ayında iftar organizasyonları yaptıklarını hatırlattı. İftarın yanı sıra erzak dağıtımları yapıldığını da dile getiren Aktaş, ?Kosova Mitroviça da 6 yıldır iftar verdiğimiz ve erzak dağıttığımız bir şehir. Ramazan ayında kendimde bir akşam misafir olmuştum ve burada 196 erzaktan 4´ünü sembolik olarak bizler dağıtmıştık. Nihayetinde ben de bu dağıtım esnasında Donsefa ailesiyle tanıştım. Bana çocuklarıyla alakalı oradaki sağlık imkanlarıyla ilgili yetersizlikten bahsetmişlerdi. Tabi şifayı veren Allah. Kosova´daki imkanlar da Türkiye´ye göre kısıtlı. Nihayetinde kendilerini Cumartesi günü burada misafir ettik ve Pazartesi gününden itibaren gerek Başhekim Yardımcımız Metin Beyin destekleri gerekse de İnegöl Hastanesindeki çocuk hastalıkları uzmanımız, beyin cerrahımızla beraber tedavi başladı. Bugün de Bursa´da çocuk nöroloğu ile birlikte süreci tamamladık? dedi.

BEYNİ ÇOK CİDDİ HASAR ALMIŞ

Anik Donsefa´nın 1 aylıkken menenjit geçirdiği ile alakalı kendilerine bilgi verildiğini fakat yapılan tetkiklerin ardından bir gerçekle daha karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Aktaş, ?Çocuğumuz doğum esnasında kilolu doğmasından kaynaklı ciddi bir sıkıntı yaşamış. Sağlık imkanlarının yetersizliğinden dolayı da çocuk daha kötüye gitmiş. Nihayetinde geldiğimiz noktada hocamız bazı tavsiyelerde bulundu. Beyin çok ciddi hasar almış. Bununla alakalı kilosunun acilen düşürülmesi gerektiği ve beraberinde çocuğumuzun yediği şeylerle alakalı da bazı değişikliklere gidilmesini belirterek ilaç da yazdı kendisine. Özellikle rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi görmesiyle alakalı tavsiyelerde bulunuldu. Ülkemizde imkanlar çok iyi. Ama bu 1-2 haftalık bir konu değil. İnşallah kendileri orada bu süreci takip etmeye çalışacaklar? şeklinde konuştu.

HAREKET EDEMİYOR

?Ömrü veren Allah. Bize düşen dua etmek? diyerek konuşmasını sürdüren Aktaş, ?Ama en azından yapılabilecek neler vardır noktasında kendileri bunu gördüler. Bundan sonra kendilerine yardım edeceğimizi, burada bir dostları olduğunu ve her zaman kendilerine yardımcı olacağımızı ifade ettik. İnşallah rabbim şafi ismiyle şifalar versin. Cuma günü kendilerini buradan uğurlayacağız. İnşallah kendileri en azından çocuğumuzun biraz daha hareket kabiliyetini arttırabilmek adına bu işin etkisini ve katkısını görürler. Çocuğumuz normal şartlarda devamlı yatıyor. Hiçbir hareket yok. Ama inşallah bundan sonraki süreçte yapılan tavsiyeler doğrultusunda şifa bulur diye temenni ediyoruz. Ama ağır bir hasar almış olmasını da unutmamak gerekiyor? ifadelerinde bulundu.

4,5 KLOGRAM DÜNYAYA GELDİ

Aktaş, AnikDonsefa´nın 4,5 kilogram ağırlığında dünyaya geldiğini ve rahatsızlığının da tamamen nörolojiden kaynaklı olduğunu kaydetti. AnikDonsefa´nın şuanda 21 kilogram olduğunu belirten Aktaş, kilonun kesinlikle düşürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Anik bebeğin babası LavdimDonsefa ise ?İnegöl Belediyesi sebebiyle buraya kadar geldik. Çok ilgi gördük. Çok teşekkür ederiz. İnşallah iyi olması için uğraşacağız. Allah razı olsun. İnegöl halkına da teşekkür ederiz? dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19