ANIL; ENFLASYON ARTIŞI BEKLENTİLERE UYGUN

ANIL; ENFLASYON ARTIŞI BEKLENTİLERE UYGUN

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Ekim ayındaki fiyat artışlarının biraz yüksek olduğunu ancak bu artışın piyasa beklentilerine ve yaşanan sürece uygun olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Metin Anıl Ekim ayında mevsimsel etkilere bağlı olarak enflasyonun her yıl diğer aylardan daha yüksek çıktığını belirterek şunları söyledi.

“Değerli TL uygulaması ile cari açığımız çok yükselmişti. Hükümet dünyada hızla yaklaşan yeni krize bu cari açıkla yakalanmamak için TL’nin değerini düşürdü. Ayrıca ÖTV artırıldı. Enerji fiyatları da bunlara bağlı olarak yükseldi. Tarladan seraya geçtiğimiz süreçte Antalya’da da sel felaketi yaşanınca işin tuzu biberi oldu. Bu sonuçlar TÜFE’yi beklentilerin biraz üzerinde yükseltti.

Şunu da belirtmek istiyoruz. Aylardır ÜFE ile TÜFE arasındaki makas çok büyümüştü. Ekim ayında makasın biraz kapandığını da gördük. Bize göre ÜFE bir süre daha sabit kalır ve TÜFE’de de makul bir artış olursa, ekonomimiz dengeye oturur.

Bu süreçten en çok sabit gelirli kesim olumsuz etkileneceği için başta kamu olmak üzere, tüm sabit gelirli kesime enflasyon zammı verilerek süreç daha sorunsuz geçirilebilir.”



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00