Anıl´dan KOBİ´lere Müjde

Anıl´dan KOBİ´lere Müjde

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, OSB´lerde gerçekleştirilecek kamulaştırma çalışmaları ile yer talep eden KOBİ ve esnaflara yeni yer imkânları sağlanacağını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Metin Anıl, ?2. OSB´deki asıl amaç hızla gelişen, büyüyen, sanayileşen İnegöl ovasını kurtarmaktır. O dönemde yer bulamayan sanayici Cerrah, Yenice, Kurşunlu ve İnegöl ovasındaki verimli arazilere fabrika yapmaya başladı. İnegöl ovasını kurtarma, tarıma elverişli arazilere fabrika yapılmaması adına o dönemde Mobilya ve Ağaç İşleri OSB´sine başladık ve bugünlere gelindi. Orada arazi yapısı, arazi şartları fabrika yapmaya uygundu, verimli tarım toprakları değil kayalık bulunuyordu. Orada daha geliştirmeye müsait birçok alan var. Mevcut OSB´deki yapılaşma hızla devam ediyor. Orada 2 bin dönümlük kamulaştırılacak alan var. Bir kısmı rızai alımla alınmış, bin 500´lük dönümlük kısımda da kamulaştırma çıktı. Burası kamulaştırılacak İnegöl sanayicisinin hizmetine sunulacak. İnegöl´de sıkıntı yaşayan gerek metal ve makine sektöründe hizmet veren gerekse küçük ve orta ölçekli mobilyacı arkadaşların da bir takım talepleri var. Bu 2 bin dönüm üzerinde bunların da taleplerinin karşılanması düşünülüyor. Bu hemen olacak bir şey değil. Kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra bu arkadaşlarımızın talepleri değerlendirmeye alınacak ve İnegöl´de bu manada üretim sıkıntısı yaşayan arkadaşlara yeni üretim sahaları açılacak? dedi.

ÜNİVERSİTE İNEGÖL´ÜN KÜLTÜR VE SOSYAL HAYATINI OLUMLU ETKİLER

İnegöl üniversitesi konusuna değinen Başkan Metin Anıl, ?İnegöl´de bir üniversite kurulması konusunda çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz, çok arzuluyuz. İnegöl´e üniversite kurulmasını istememizdeki en önemli sebeplerden bir tanesi İnegöl´deki sosyal ve kültürel yapının değişmesi konusudur. İnegöl´e 10-15 bin civarında öğrenci geldiğinde bu üniversite öğrencileri İnegöl´deki sosyal ve kültürel yapıya olumlu etkiler vereceklerdir. Bunun için üniversiteyi çok arzu ediyoruz. Uludağ Üniversitesine bağlı fakültelerden ziyade İnegöl Üniversitesi´nin kurulmasını istiyoruz. Türkiye´de ilçe bazında üniversite kurulmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi Alanya Üniversitesi bir tanesi de Bandırma Üniversitesi olarak eğitim ve öğretimine devam ediyor. Biz buradan cesaret alarak İnegöl´e üniversite kurulmasını ve bu konu ile alakalı YÖK kararının bir an önce alınmasını talep ediyoruz? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22