www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ankaralı Sanatçılar Müzeyi Gezdi

Ankaralı Sanatçılar Müzeyi Gezdi

İnegöl Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen konser programı için İnegöl´e gelen Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu üyeleri, konser öncesi İnegöl Kent Müzesi ile Mobilya Müzesini gezdi.

İnegöl Belediyesi´nin Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında İnegöl´e gelen Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu üyeleri, konser öncesi şehri tanımak adına İnegöl Kent Müzesi ile Mobilya Müzesini ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit´in eşlik ettiği grup, iki müzeye de hayran kaldı.

İNEGÖL VE İNEGÖL MOBİLYASININ TARİHİNE YOLCULUK

Bugün 12.30´da Kent Müzesine gelen Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu üyeleri, müzedeki rehberler eşliğinde İnegöl tarihine yolculuk yaptı. Antik çağlardan günümüze şehrimizi tüm değerleriyle tanıma fırsatı bulan konuklar, aynı zamanda Mobilya Müzesinde de İnegöl Mobilyasının tarihine uzanan bir serüvene çıktı. Ağacın işlendiği ilk günden günümüz modern mobilya üretimine kadar geçen süreci aşama aşama görme fırsatı bulan Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Üyeleri, hem İnegöl´ün hem de İnegöl Mobilyasının muhteşem yükselişi karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Müze ziyareti sırasında konuklara eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ziyarete ilişkin bir açıklama da yaptı. İnegöl Kent Müzesinde çok değerli konukları ağırladıklarını ifade eden Yiğit; ?Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu üyeleriyle beraberiz. Öncelikle Kent Müzemizi ziyaret ediyoruz, akabinde de Mobilya Müzemizi gezme fırsatımız olacak. Şehrimizin tarihten günümüze kadar olan tüm varlıklarıyla sergilendiği Müzelerimiz, tüm ziyaretçilerinde olduğu gibi Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Üyesi konuklarımızı da hayrete düşürdü. İnegöl´de böyle bir müzenin kurulmuş olmasından çok mutlu olduklarını söylediler. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu akşam 20.00´da da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde kendileri İnegöl halkımıza bir konser verecekler? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01