www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Anketten ilk sırada çıktım

Anketten ilk sırada çıktım

AK Partili İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Devrim Kosova, Adaylık süreciyle ilgili bir anket yaptırmadığını fakat yerel basının yaptırdığı bir ankette ilk sırada çıktığını ifade etti.

AK Partili İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Devrim Kosova, dün sabah Çınar Pastanesi´nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

ADIMLARIMI KENDİME GÜVENEREK ATIYORUM

Toplantı esnasında konuşan Belediye Başkan Aday Adayı Devrim Kosova, ?Belediye başkanlığıyla ilgili çıktığımız yolda Allah yardımcımız olsun. Aday gösterilmezsem başka siyasi partiden aday olmayı düşünmüyorum. Siyasi hayatıma Adalet ve Kalkınma Partisi´nde başladım, o süreçten bu yana bu sürece hiçbir siyasi partide varlığım söz konusu olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Şehrimizin milletvekili olan Vildan hanımın beni desteklediği iddialarını ciddiye almıyorum. Kendisini çok severim ve sayarım. Hepimizin başının tacıdır. Vildan hanımın varlığından güç alarak bu sürece niyetlenmiş olduğum durum asılsızdır. Ben 2001 yılında Milletvekili aday adayı olduğumda Vildan Hanım milletvekili değildi. Hayatımda attığım adımları kendime güvenerek atmışımdır. Geldiğimiz bu noktada da belediye başkanlığı aday adaylığı için tamamen kendime ve bu şehre dair geliştirdiğim projelere güvenerek yola çıktım. Vildan Hanım beni desteklediğini hiçbir yerde ifade etmedi. Bana da ifade etmedi. Ben Vildan hanımla, il başkanımla, Büyükşehir Belediye başkanımla, mevcut belediye başkanımla, geçmiş dönemdeki ilçe başkanlarımla ve birçok isimle Ankara´da ya da farklı şehirlerde istişareler yaptım. Hepsiyle istişareler yapıp yola çıktım. Bana kalırsa herkes kadar bu süreçte hepsi beni destekliyor. Ben Belediye Başkanı olduğumda 1 Nisan sabahı hepiniz gülümseyerek uyanacaksınız onu biliyorum. Gençler, hanımlar, beyler herkes kendini çok iyi hissedecek. Devrim Kosova çıktığı her yolu alnının akıyla tamamlar. Bırakın İnegöl tarihini, Bursa tarihinde hiç kadın Belediye Başkan adayı yok ama Belediye Başkanı olabileceği inanırlık oranı en yüksek kadın şuanda benim. Çok şey değişecek. İnegöl´ün mega projeye ihtiyacı yok, İnegöl her şeye hazır. Bir anket yaptırmadım. Ama yerel basının yaptırdığı bir ankette ilk sırada çıktığımı biliyorum.?

 

BEYAZ PEÇETE KADAR TEMİZİM

?Kapalı kapılar ardında dedikodu malzemesi yapıldığını iyi biliyorum. KHK ile okulum kapatılmadı sadece o süreç içerisinde hakkımda yapılan şikâyetler, asılsız iddialar neticesinde okulum 3 hafta boyunca kapatıldı. Ancak aynı hengâmede insanların bir dilekçe veremediği bir zamanda ben okulu tekrar geri açtım. Açma sebebim elimdeki beyaz peçete kadar temiz olmamdır. 9 Eylül tarihi OHAL´in ilk zamanlarıydı. Bu peçete kadar temiz olmasaydınız, tırnakların ucu kadar sizde bu terör örgütüyle ilgili bir bağlantı bulmuş olsalardı bırakın okulunuzu açmayı bugün burada sizlerle kahvaltı yapma lüksüm olamazdı. Okulum, şahsım ve tüm çalışanlarımla ilgili geçmişe dönük 10 yıllık her türlü inceleme yapıldı. Şahsi hesaplarımız, mal varlıklarımız, banka hesaplarımız ve banka hareketlerimiz devlete tehdit oluşturabilecek bu yapıyla ilişkilendirilebilecek hiçbir maddi ve manevi ilişki bulunmadığı için ben bu iddialardan 21 gün sonra 9 Eylül 2016 tarihinde kurumlarımı açtım. O tarihten itibaren 2,5 yıldır da alnımızın akıyla eğitim öğretime devam ediyoruz. Beyaz peçete kadar temiz olduğum ispatlandığı andan itibaren hakkımda yapılan dedikodu aslında kanuna muhalefet etmektir. Basit insanların yaptığı dedikodular. Lafa bakarım laf mı, adama bakarım adam mı söyleyene deyip şimdiye kadar hiç ciddiye almadım. Şahsımla alakalı yapılan her türlü karalamanın bu saatten sonra cevabını, bu karalamayı yapan arkadaşlar hukukun ve adaletin karşısında verecekler. Bu iddiaların hiç birinin aslı yoktur, mesnetsizdir ve çirkindir. Sadece şahsi nemalanmaları adına Devrim Kosova´ya nasıl ki o tarihlerde atılmış bir çamursa şimdi de o çamurlarının devamıdır. Ama Devrim Kosova bunu yemez. O zamanda yemedi. Temiz olduğunu anlattı. Devrim Kosova´nın temiz, Kosova Eğitim Kurumlarının da temiz olduğu açıkça ortadadır.?

 

BİZLER İYİ NİYETLERLE ORADA OLDUK

?Dernek başkanlığım doğrudur. O günkü şartlarda Adalet ve Kalkınma Partisi´ndeki yönetim kurulundaki tüm bayan arkadaşlar aynı dernekte yönetim kurulundaydı. Benim şahsıma ait özel bir durum değildi. İnegöl´de bir kadın derneğiydi ve İnegöl sosyal hayatında olan tüm kadınlar o gün derneğin çalışmalarında vardık. O gün derneğin tüm çalışmalarında zaten herkes vardı. Ancak şu bir gerçektir o günkü şartlarda son derece halisane niyetlerle kadın hayatına destek olma adına olunmuş bir durumdu. Ancak mevcut süreçler gösterdi ki bize alttaki art niyetler varsa da o art niyetli insanların ayakları altına dolansın. Bizler iyi niyetlerle orada olduk. Kadına hizmet etme adına orada olduk. Şahsımın bir terör örgütü üyeliğiyle ve terör örgütüyle bağlantı kurulmasını asla kabul etmiyorum. Böyle bir ilişkinin olmadığını OHAL sürecinde ben bütün İnegöl´e ve devlet kuruluşlarına ispatlamış durumdayım? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00