www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ANNE KEDİYE UMUT OLDULAR

ANNE KEDİYE UMUT OLDULAR

İnegöl´de meydana gelen bir kazada iki arka bacağı kopan hamile kedi, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi´nde hem yeni protez bacaklarına kavuştu hemde yavrusunu dünyaya getirdi.

 İnegöl´de aracın iki bacağının üzerinden geçmesi sonucunda arka iki bacağı kopan hamile kediyi gören bir hayvansever, yaralı kediyi alıp İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine götürdü.Merkezin Veteriner ekipleri kediyi acilen ameliyata aldılar. Bacak ameliyatı yapılan kedi bir gün sonra yavrusunu dünyaya getirdi.Bir yavru dünyaya getiren kedi için Veteriner ekipleri tarafından protez bacak operasyonu başlatıldı. Merkezdeki imkânlarla protez bacak yapan veterinerler, operasyonla iki arka bacağı kediye taktılar. Yeni bacaklarına kavuşan kedi, yürümeye başladı.

 KAUÇUKLA YAPAY PATİ YAPILACAK

Başarılı operasyonu anlatan Belediye Veterineri Musa Subaşı, ?İki gün önce araba ezmesi sonucunda bacakları kopan kediyi hayvan severler merkezimize getirdiler. İki arka ayağı kopmuştu. Kedi aynı zamanda hamileydi. Ameliyatını yaptık. Kendi imkanlarımız dâhilinde protez bacak yaptık. Ameliyat başarılı geçti. Ameliyatın ardından kedimiz doğum yaptı. Bir yavrusu oldu. Bir süre sonra da kauçukla kedi patisi yapacağız. Protez bacaklar uyum sağladı. Kauçuk patileri yapmadan önce bile şuan sağlıklı yürüyebiliyor. Merkezimizde kendi imkânlarımızla yaptığımız ilk uygulama. Oldukça başarılı oldu? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29