www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ANNELER GÜNÜNE ÖZEL ZİYARET

ANNELER GÜNÜNE ÖZEL ZİYARET

Hayme Ana´nın İzinde Osmanlı´nın Kalbine yolculuk programı kapsamında, 63 anne ve çocuğu Bilecik ilini ziyaret etti.

?Hayme Ana´nın İzinde Osmanlı´nın Kalbine Yolculuk? projesinin İnegöl ayağında Cumartesi günü İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın misafiri olan 63 anne ve 63 çocuk, daha sonra üç kıta yedi iklimde cihanşümul bir Türk devletinin kurucusu olan Ertuğrul Gazi´nin annesi, Osman Gazi´nin babaannesi BacıbeyHayma Ana´yı kabri başında anmak için Bilecik´e ziyaret gerçekleştirdi.

1965 yılında Nene Hatun´un, yılın annesi seçilişinden bugüne 63´üncü kez kutlanan Anneler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen program İnegöl Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği işbirliğinde gerçekleştirildi. Anneler Gününe özel yapılan bu programda 63 anne ve 63 çocuğa gezi boyunca TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Başkan Vekili, AK PartiBursa Milletvekili Bennur Karaburun´da eşlik etti.

Bursa ve İnegöl´den gelen anne ve çocukların katıldığı heyet Bilecik gezisinde ilk olarak Oğlu Ertuğrul Gazi´nin ve torunu Osman Gazi´nin yetişmelerinde emeği olan, Osmanlı Devleti´nin ilk harcını atan Devlet Ana unvanına sahip Hayma Ana´nın türbesini ziyaret ettiler. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret sırasında 63 anne ve çocuğu, 600 yıllık bir çınarın filizlenip üç kıta yedi iklime yayılmasına öncülük etmiş bir Osmanlı Devletinin harcını atmış bir  annenin huzurunda olmanın gururunu yaşadılar.

Anneler gününe özel olarak gerçekleştirilen bu programda heyet daha sonra Şeyh Edebali ile Şey Edebali´nin kızı Osman Gazi´nin hanımı Bala Hatun ve Ertuğrul Gazi´nin kabrini ziyaret ederek burada bol bol dua okudular. Tarihin içerisinde yolculuğa çıkan anne ve çocukları daha sonra şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin en güzel şekilde ifade edildiği Bilecik Kent Müzesini de rehber eşliğinde gezme fırsatına kavuştular.

Bursa ve İnegöl´den gelen 63 anne ve çocuğu Anneler Gününe özel olarak İnegöl´de kahvaltı ile başlayıp Bilecik´te Hayma Ana Türbesi ile önemli yerlerin ziyaret edildiği böylesi özel ve anlamlı bir organizasyona imza atan İnegöl Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği´ne teşekkür etmeyi unutmadılar.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19