www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ANNELER HAYME ANANIN İZİNDE

ANNELER HAYME ANANIN İZİNDE

?Hayme Ana´nın İzinde Osmanlı´nın Kalbine Yolculuk? projesinin İnegöl ayağında Hayme Ana ve Ertuğrulgazi´nin türbelerini kapsayan tura katılan anneler İnegöl´de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

İnegöl Belediyesi´nin de ortaklarından olduğu ?Hayme Ana´nın İzinde Osmanlı´nın Kalbine Yolculuk? projesi kapsamında İnegöl ve Bursa´dan yaklaşık 150 kişilik bayan, bugün Hayme Ana ve Ertuğrulgazi´nin türbelerini de kapsayan geziye katıldı. Anneler günü nedeniyle düzenlenen gezi programının İnegöl ayağında 150 kişilik grup, İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde MorrianHotel´de gerçekleştirilen kahvaltıya katıldı. Kahvaltı programına; AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar´da katıldı.

HAYME ANA´NIN VARLIĞI VE DEĞERİ UNUTULMAMALI

Kahvaltı sonrası Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş anneler günü ve bu sebeple düzenlenen geziye ilişkin bir konuşma yaptı. Anneler gününe özel hazırlanan bu organizasyonda kullanılan ?Hayme Ana´nın izinde; Osmanlı´nın kalbine yolculuk? isminin çok yerinde bir seçim olduğunu ifade eden Öneş, ?Biz bugünkü gezimize burada yaptığımız kahvaltının ardından Hayme Ana´nın türbesini ziyaret ederek devam edeceğiz. Bu topraklarda Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduysa, Hayme Ana´nın buradaki varlığı ve değeri unutulmamalı. Öyle bir kadın düşünün ki, kocası ırmakta boğuluyor. Ve diyor ki boyun diğerleri, bu bizim için bir işarettir geçmeyelim karşıya. Burayı yurt edinelim. Hayme Ana şunu söylüyor; Beyimin bir ideali vardı. Oraya gitmekti. Ve kendisiyle birlikte olanlarla o nehir aşılarak Anadolu´nun bağrına giriliyor. Osmanlı´nın ilk tohumları atılıyor. Bu başarının sahibi Hayme Ana´dır. Gezimiz en son Ertuğrulgazi´nin türbesinde son bulacak ve yeniden ulu şehir Bursa´ya döneceğiz? dedi.

OSMANLI´NIN PARÇASI OLMAK BÜYÜK BİR GURUR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, kahvaltı programına katılan bayanlara yönelik bir konuşma yaptı. Bütün annelerin anneler gününü tebrik ederek konuşmasına başlayan Aktaş, ?Bacıbey Hayme Ana gezisi çok konuşuldu, ama gezinin yapılma esprilerinden biri de malumunuz Anneler Günü olması. Ben emeği ve katkısı olanlara çok teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Programda son olarak AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun bir konuşma yaptı. Trafik kazası geçirip 5 buçuk ay yoğun bakımda kaldığı dönemde annesinin kendisine gösterdiği ilgi ve ondan aldığı gücü duygu dolu ifadelerle anlatan Karaburun, ?Bugün Hayme Ana türbesini ziyaret edeceğiz hep birlikte. Osmanlı topraklarına adını yazdırmış yüce bir insan o. Ertuğrulgazi ve Osmangazi gibi çok kıymetli evlatlar yetiştirmiş bir anamız. Heyecanla onu ziyaret etmek için gerçekten sabırsızlandığımızı ifade etmek istiyorum. Ben bu vesileyle tüm annelerimizin anneler gününü kutlamak istiyorum. Ayrıca 10-16 Mayıs engelliler haftası. Engelli olan annelerimiz ve kardeşlerimiz de var. Onların da bu güzel gününü kutlamak istiyorum? dedi.

KARANFİL VE ŞAL HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ile birlikte AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ve Bursa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, tüm masaları tek tek gezerek kahvaltı programına katılan annelere karanfil ve şal hediye edip anneler gününü kutladılar. Program sonrası 150 kişilik İnegöl ve Bursa´dan gelen grup Hayme Ana ve Ertuğrulgazi türbelerinin ziyareti için yola çıktı.

Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01