Anneler Unutulmadı

Anneler Unutulmadı

Milli Eğitim Müdürlüğü, Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü münasebetiyle bir kutlama program düzenlendi.

5. Mevsim Kültür Sanat Merkezinde Dumlupınar ilk ve Ortaokulu tarafından organize edilen programa Kaymakam Ali Akça, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri ile davetliler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bülent Toplu, ?Annelik dünyanın en zahmetli işlerinden olsa gerek Bir kere uykusuzluğa tahammül edebilme gecenin bir vakti uyandıktan sonra tekrar uyuyabilme becerisini kazanmaktır annelik Gaz çıkarmanın ne kadar mühim bir hadise olduğunun farkına varabilmektir. Annelik önce karnında sonra kollarında hiç yorulmadan ve bıkmadan taşıyabilmektir. Annelik Ocağın, basamakların prizlerin bıçakların birer potansiyel canı olduklarının farkına varmaktır. Annelik üç günlük bebeğe bakıp da ?ileride nasıl birine aşık olacaksın, endişesini sürekli yaşamaktır´. Annelik konuşmayı, yürümeyi çatal-bıçak kullanmayı sil baştan öğrenmektir. Annelik hastalandığında ?yeter ki iyileşsin de yaramazlık yapsın diye dua etmek: üç gün sonra bu duayı hafızadan silmektir annelik. Okulu dersi, sınavı derken yeniden öğrenci olmaktır annelik. ?Birkaç gün gitsem ve kafayı dinlesem´ diye düşünmek önce sonra deliler gibi özlemektir annelik. Ayrı kaldığında üzerinden çıkan kıyafeti koklamaya doyamamaktır annelik... İlk adımlarını attığında sevinçten ağlamak sonra da düşüp bir yerine zarar gelmesin diye peşinden koşmaktır annelik? dedi.

Türkçe Öğretmeni Ülke Ak da anneliğin özelliklerinden bahsetti. Okulun öğrencisi Sıla Yılmaz´ın Anne adlı şiirini okumasının ardından, öğrenciler tarafından Türk bayraklı koreografi büyük ilgi gördü. Okul öğrencisi Sinem Çayır´ın ?Sol yanım acıyor anne? adlı şiirini seslendirirken protokol ve davetliler gözyaşlarını tutamadı. Okulun ana sınıfı öğrencileri tarafından yapılan dans ise beğeniyle alkışlandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22