ANNELERE MEKTUPLU KUTLAMA

ANNELERE MEKTUPLU KUTLAMA

İnegöl Belediyesi Kent Konseyi Çocuklar Meclisi üyeleri, Anneler Günü nedeniyle annelerine mektup yazdılar. Çocuklar bu hareketleriyle hem annelerinin Anneler Günü'nü kutlamış oldu, hem de teknolojinin gölgesinde kalarak unutulmaya yüz tutmuş mektuplaşmay

 

İnegöl Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı ve İnegöl Belediyesi Kent Konseyi Çocuklar Meclisi üyeleri, dün Belediye Encümen Salonu’nda bir araya geldi. Çocuklar, Anneler Günü dolayısı ile annelerine mektup yazarak hem günlerini kutladılar, hem de teknolojinin gelişmesiyle gölgede kalan mektubu tekrar hatırlattılar. Yazılan mektuplar zarflanarak postaneden gönderildi.

“MEKTUBUN UNUTULDUĞUNU FARK ETTİK”

Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İnegöl Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Ahmet Babacan, “Biz buraya Anneler Günü projemizi gerçekleştirmek için geldik. Annelerimize mektuplar yazdık, şimdi inşallah onları postaneden annelerimize göndereceğiz. Postaneden göndermemizin amacı mektubun unutulduğunu fark ettik. Onu canlandırmak için çalışıyoruz” dedi.

“MEKTUP YAZMAK, KART ATMAK ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYORDU”

İnegöl Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı ise, “Bugün kent konseyimizin çocuklar meclisinin bir projesini hayata geçirmek üzere toplanmış buluyoruz. Biz bu programı postanede yapmak istiyorduk. Halkın arasında, postanede çalışan memur arkadaşlarımızın arasında yapmak istiyoruz ama bugünkü yoğun hava muhalefeti dolayısıyla başka bir mekânda toplanarak bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile ben bir kere tüm ülkemizde anneler gününü kutluyorum. Yıllardır bizim gençliğimizde, çocukluğumuzda çok ön planda olan mektup yazmak, büyüklerimize bayramlarda, özel günlerde tebrik kartları atmak çok büyük önem arz ediyordu. Gerçekten bugün bunu çok daha iyi anlıyorum. Çünkü o gün o kartlar evimizde ya bir aynanın kenarına sıkıştırılmış olup evde herkes onu görürdü, bir kapı pervazına sıkıştırılırdı veya bir sehpanın üzerinde dururdu. O ev için o kart gurbette olanın onlara gönderdiği o tebrik kartları çok büyük önem arz ederdi. Sizden bir parçayı evinizde hep görürlerdi, takip ederlerdi. Ama maalesef teknolojini gelişmesi özellikle bu cep telefonlarının çıkması mesaj yolu ile artık mektubu, kartı unutur olduk. Çok kısa bir selamlama, çok kısa bir konuşmayla büyüklerimizin bayramlarını, anneler gününü kutluyoruz ama sadece kulaklarımızda birkaç söz kalıyor o kadar. Onu sabitleştirmek, onu yarınlara taşımak hiçbir zaman mümkün olmuyor. Biz hem anneler gününü kutlamak hem de mektup yazmak, kart atmak, bunun önemini İnegöl kamuoyuyla paylaşmak için sizlerin yaptığı bu projeyi gerçekten çok büyük şekilde destekliyoruz. İnşallah örnek oluruz. Mesaj atın ama lütfen kart da atın çocuklar. Çünkü daha önce de söyledim. O sözler unutulup gidiyor ama o kart o mektup bir tarafta bu günü geleceğe taşıyan bir belge gibi evimizin bir kenarında durur ve onun önemi gerçekten çok büyüktür. Ben geçenlerde çocukluk, gençlik fotoğraflarımızı karıştırırken 30 sene 40 sene önce yazılmış bazı kartları bazı mektupları da o fotoğrafların arasında buldum. Gerçekten çok duygulandım. O günleri bu güne benim adıma taşımış oldular. İnşallah siz de bu hareketinizle İnegöl’e güzel bir örnek olursunuz diye düşünüyorum. Bu projede emeği geçen, bu projeyi akıl eden, ortaya koyan sizlere gerçekten çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07