ANNELERE ÖZEL KUTLAMA

ANNELERE ÖZEL KUTLAMA

Özel Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen Anneler Günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Özel Ümit Işığı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi tarafından Mehter Düğün Salonu'nda gerçekleşen Anneler Günü kutlaması çerçevesinde düzenlenen etkinlikte engelli öğrencilerin resim, şiir ve çeşitli aktivasyonları izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi.

SİZE HİZMET ETMEK BİZİ MUTLU EDİYOR

Yenice Rehabilitasyon merkezi öğrencileri ile Özel Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli öğrenci ve velilerinin katıldığı Anneler Günü kutlama programında konuşma yapan Özel Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emirhan Yılmaz, Öncelikle özel annelerimizin bu özel gününde yanımızda olduğunuz için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizlerle birlikte olduğunuz için mutluyuz, gururluyuz ve onurluyuz. Öncelikle sizlere hizmet etmek, velisi bulunduğunuz özel çocuklarınızı eğitmek, onları hayata hazırlamak ve topluma kazandırmak bizleri mutlu etmektedir. Bu ülkenin her bir bireyinin yüzünde ki tebessüm ona yapılan hizmet, onun bir eksikliğini tamamlayabilmek, gelecekteki aydınlık günlerimize kapı aralayacak bir lambanın yakılmasıdır. Özel eğitimin ne olduğu hakkında birkaç cümle söylemek gerekirse; dünyaya gelmiş bireylerin yaşantıları boyunca yerine getirmeleri gereken işlevsel, bilgi, beceri ve davranışlardan biri veya bir kısmı emsallerine göre eksiklik gösteriyorsa fonksiyonel olarak desteklemek amacıyla o birey özel eğitime alınarak eksik kalan kısmı emsallerinin seviyesine getirilmeye çalışılmaktadır. Bundan dolayı toplumlarda farkında olduğumuz veya olmadığımız birçok insan özel eğitime ihtiyacı vardır. Bunu çoğu zaman anneler, babalar ve hatta bireyin kendisi bile farkında olmayabilir. Ancak bir uzmanın incelemeleri sonucu ortaya çıkabilecek eksikler de vardır. Özel eğitimin üç temel ilkesi vardır. Bunlar; erken teşhis, kesintisiz eğitim, doğru yöntemdir. Unutmayın ki insanoğlu sevgi ve şefkate muhtaçtır. Çocuğunuzun iyi bir eğitim alabilmesi için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Önerileriniz ve istekleriniz bizi mutlu ve memnun eder” dedi.

 SİZİN AYAKLARINIZ ALTINDA KAÇ CENNET VAR BİLİNMEZ

Son olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise, Cennet annelerin ayakları altındadır. Ama sizin ayağınızın altında kaç cennet vardır orasını bilemiyorum. Sizler hepiniz çok özelsiniz. Özel olduğunuz için kaç cennet size verilecek bilemiyorum. Kendi kurumumda bulunan bazı anneler ile çeşitli etkinlikler oldu. Şimdi ise sizlerle beraberim. Sizler çok özelsiniz" şeklinde konuştu.

 Konuşmalardan sonra yılın annesi seçilen Memnune Aytekin'e çiçek takdim edildi. Daha sonra engelli özel öğrencilerin hazırladığı şiir, resim ve gösteri sonrası yapılan eğlence ile program son buldu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07