ANNELER GÜNÜNE ÖZEL KUTLAMA

ANNELER GÜNÜNE ÖZEL KUTLAMA

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) tarafından düzenlenen Anneler Günü kutlama programında bağışlanan tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

 

Geçtiğimiz Salı akşamı Gölbaşı Düğün Salonu`nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANNELERİ MUTLU ETMEK İSTEDİK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İZED Başkanı Halil Peynirci, Belediye Başkanımız bir engelli ağabeyi. Biz bu programı yapacağımızı söylediğimizde bizlere yardımcı oldular. Salonun tutulmasından, birçok şeye kadar bize sponsor oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Anneler Günü münasebeti ile 7/24 çocukları ile ilgilenen tüm annelerimizi bu gecede mutlu edebilmek için bu program düzenlendi. İnşallah bu gecemiz çok güzel olacak” dedi.

ENGELLİLERİN SORUNLARINA SON VERİN”

ENSADER Başkanı Ayhan Zenbilci ise, Önümüzdeki günlerde seçimler var. Önümüzdeki günlerde Türkiye`yi idare edecek kadroları seçeceğiz. Allah Türkiye için hayırlısı neyse onu nasip etsin. Siyasi partilerimiz ne olur Ankara`ya gidip söz hakkı aldıklarında engelli kardeşlerimizi, özellikle Evde Bakım Yasası 2022 sayılı yasayla ilgili çektikleri sıkıntılara bir son versin. O annelerin gözyaşlarını artık dindirmek için hep beraber adım atsınlar. Ben inanıyorum ki yapılamayacak hiç bir şey yok. Gönülden, yürekten sarılalım bu meseleye. Bu bizim meselemiz değil, ülkemizin meselesi. Birçok gözü yaşlı anne görüyorum. Gözü yaşlı, hala devlet babadan gelecek hizmetlerle uğraştığını biliyorum. Engelli vatandaş hayata 1-0 mağlup başlıyor. Önce beraberlik golünü atalım, sonra hayatı hep beraber yaşamalıyız. Yeter ki fırsat eşitliği olsun. A partisi, B partisi demiyorum... Ankara`ya kim giderse gitsin, inanın tepesindeyim. Engelli arkadaşlarıma yapılanlara alkış tutacağım gibi, yapılmayan her hizmeti de eleştireceğim” şeklinde konuştu.

ÇOK ŞANSLI BİR ŞEHİRİZ

Organizasyonla alakalı İZED'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Basına da yansıdı. Kayra kardeşimiz var. 7 yaşında ve inşallah Amerika`ya ameliyata gidecek. 2-3 sene önce asit içtiği için şuan ciddi bir operasyon geçirmesi gerekiyor. Devlet bütün masraflarını karşılıyor. Hem birinci refakatçi hem de ameliyat masraflarını. Sadece 2. refakatçi ile alakalı arkadaşlarımız gece düzenlemişler. O geceye katılıp buraya geldik. Burada da hayırlı ve güzel bir hizmet var. Belki biz engelliler ile alakalı sadece böyle haftalarda, böyle günlerde olayı hatırlıyoruz ama öyle anneler var ki 365 gün bunu yaşıyorlar. O annelerimizin fedakârlıkları unutulmaz. Sosyal devlet olmanın gereği de biliyorsunuz ki engellimize ve yaşlılarımıza sahip çıkmaktır. Ben buraya propaganda yapmak için çıkmadım ama İnegöl Belediye Başkanı olmam hasebi ile İnegöl gibi 7-8 tane rehabilitasyon merkezi olan, böyle sivil toplum kuruluşları olan, kendine müstakil okulu olan ve bununla ilgili yeni Rehabilitasyon Merkezi gibi tesislerin olduğu bir şehrin çok şanslı bir şehir olduğunu düşünüyorum. Hamdolsun ülkemizde birçok şehirde bu çalışmalar var. Yeterli mi? Değil” diye konuştu.

DESTEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR

Aktaş`ın konuşmalarının ardından, Gazipaşa Okulu öğrencilerinin kendi harçlıklarını biriktirerek aldıkları akülü tekerlekli sandalye Ferdi Şahin'e teslim edildi. Tekerlekli sandalyesini alan Ferdi Şahin, mutluluğunu dile getirerek destek verenlere teşekkür etti.

HAYIRSEVERDEN 5 TEKERLEKLİ SANDALYE

İsmi verilmeyen bir hayırsever tarafından geceye özel olarak katkıda bulunularak 5 tekerli sandalye engelli vatandaşlara temin edildi.

 

BURASI SİYASİ ARANE DEĞİL”

CHP İlçe Başkanı Engin Başar'ın temsili tekerlekli sandalye temini esnasında, Sosyal devletin görevlerinden biri olması gerektiğini düşünüyorum. Ama maalesef henüz ülkemizde bunlar gelişmedi. Bunlara bir vatandaşın yardımı değil, sosyal devletin vermesi gereken malzemelerden biridir” dedi. Başar'ın konuşmalarının ardından konuşan ENSADER Başkanı Ayhan Zenbilci, Başar'ı eleştirerek, Arkadaşlar burada siyaset yapmayalım. Burası siyasi arana değil. Biz buraya arkadaşlarımızla eğlenmeye çalıştık. Yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim. Hepimiz İnegöllüyüz, hepimiz Bursalıyız” ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10355,75%0,85
  • DOLAR

    32,24% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,53% 1,04
  • Ç. ALTIN

    3945,64% 1,76