AÖF ÖĞRENCİLERİNE SINAV MÜJDESİ

AÖF ÖĞRENCİLERİNE SINAV MÜJDESİ

AÖF öğrencilerinin yıllardır süren sınav çilesi bitiyor. Konuyla ilgili müjdeyi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin verdi;“Sınavları seneye inşallah İnegöl’de yapacağız”

İnegöl’de 2 bin 500 dolayında açık öğretim fakültesi öğrencisinin yaşadığı sınav sorunu çözüme kavuştu. Yılda 4 kez sınav stresi yaşayan AÖF öğrencileri önümüzde ki yıl sınavlara İnegöl’de girecek.

AÖF öğrencilerinin sıkıntısını gazetemizden öğrenerek konuyu takip eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AÖF sınavlarının önümüzdeki yıl İnegöl’de yapılması konusuna AÖF Rektörlüğünün de sıcak baktığını belirterek; “Prosedürlerin yetiştirilmesi açısından biraz zamana ihtiyacımız var. Seneye sınavları inşallah İnegöl’de yapacağız” dedi.

 

İnegöl’deki Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin yaşadığı sınav çilesi sona eriyor. Sadece illerde bulunan, ilçelerde kurulmasına sıcak bakılmayan Açıköğretim Fakültesi bürosunun İnegöl’e kazandırılması ve 2 bin 500 dolayındaki açık öğretim öğrencisinin yaşadıkları mağduriyetten kurtulması için konuya el atan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ile yaptığı görüşmenin sonucunda mutlu sona ulaşıldığını açıkladı. Milletvekili Şahin, Dekan Özgür ve Fakültenin Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın da konuya sıcak baktıklarını belirterek; “Prosedürlerin yetiştirilmesi açısından biraz zamana ihtiyacımız var. Seneye sınavları inşallah İnegöl’de yapacağız” dedi.

AÖF Sınavları İnegöl’de Yapılacak

Konuya ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, şu an Bursa’da yapılan Açıköğretim Fakültesi sınavlarının İnegöl’de yapılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ile görüştüğünü kaydeden Şahin, “Rektör Prof. Dr. Davut Aydın İnegöl’ün bu yıl yapılacak olan sınavlara yetiştirilemeyeceğini söyledi. Prosedürlerin yetiştirilmesi açısından biraz zamana ihtiyacımız var. Seneye sınavları inşallah İnegöl’de yapacağız” diye konuştu.

AÖF Rektörü De Konuya Sıcak Bakıyor

Rektör Aydın’la yaptığı görüşmenin notlarını da anlatan Milletvekili Hüseyin Şahin; “Konuyu ben şöyle ilettim; bizim öğrencilerimiz sabah kalkıyor, buradan yol parası verip Bursa’ya gidiyor. 1 saatlik yorgunluktan sonra sınava giriyor. Hem erken kalkıp uykusundan feragat ediyor, hem masraf yapıyor, hem yorgun bir şekilde sınava giriyor. Dönerken yemek yiyor yine masraf ediyor ve dönüş yolunda yine yol parası masrafı var. Bunları bir bir anlattım. Bir de okul bulma çabası var. Okulunu bulabilmek için 1 gün önceden gidip keşif yapması gerekiyor dedim. Bu çocuklar sabah kalkıp 500 metre ileride mahallelerindeki okullarda sınavlarına girsinler, diye de talebimizi ilettim. Onlar da olumlu baktı. Sayımız da iyi. İnşallah önümüzdeki yıl 2 bin 500’den 2 bin 700’lere de çıkacak. Fakültenin Dekanı ve Rektörü de bu konuya sıcak bakıyor” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07