AÖF SINAVLARINDA SEVİNDİREN GELİŞME

AÖF SINAVLARINDA SEVİNDİREN GELİŞME

İnegöl’deki yaklaşık 2 bin 500 AÖF öğrencisinin sınav çilesi ile ilgili sıkıntıyı çözmek için harekete geçen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, sınavların İnegöl’e alınması için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Deka

Sadece illerde bulunan ve ilçelerde kurulmasına sıcak bakılmayan Açıköğretim Fakültesi bürosunun İnegöl’e kazandırılması ve 2 binin üzerinde vatandaşın mağduriyetten kurtulması için konuya el atan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, konuyu Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ile görüştüğünü ve sonucun kısa bir süre içerisinde belli olacağını açıkladı.

Resmi Yazı 17 Ocak’ta Gönderildi

İlçemizde yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın girdiği sınavlarda yaşanan yol ve okul bulma çilesi sürerken, yaşanan sıkıntının sona ermesi için milletvekili Hüseyin Şahin devreye girdi.

17 Ocak 2012 tarihinde için İnegöl Kaymakamlığınca sınavların İnegöl’de de yapılması için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne talepte bulunduğu öğrenilmiş ve bu konu gazetemizde yer almıştı. Ardından AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’le yapılan görüşmede Milletvekili Şahin, kendisine daha önce bu konuda bir talep gelmediğini ancak bu sıkıntının giderilmesi için hemen gerekli görüşmeleri yapacağını bildirmişti.

“Araya Siyasetçi Girmeden Olmuyor”

Hüseyin Şahin, açık öğretim fakültesi öğrencilerinin yaşadığı sıkıntıyı ele aldıklarını ve kendisinin Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ile görüştüğünü söyledi. Dekan Özgür’ün de Rektör Prof. Dr. Davut Aydın’la konuyu paylaşıp birkaç gün içerisinde cevap geleceğini belirten Şahin; “İnegöl Kaymakamlığı aracılığıyla resmi yazımızı 17 Ocak tarihinde göndermiştik. Ama bu işler araya siyasetçi girmeden olmuyor. Ben yazının haricinde Dekan Bey’le yaptığım görüşmede kendisine; İnegöl’de 2 bin 500 civarında AÖF öğrencisi olduğunu, bu vatandaşların sınava girmek için 1 saatlik yol giderek sınavlara Bursa’da girdiklerini anlattım. Vatandaşların 1 saat seyahat ederek yorgun bir şekilde sınava girdiklerini, bunun sınavlara da etki ettiğini ve sınavların İnegöl’de yapılması halinde daha rahat edeceklerini ilettim. Dekan Bey’de bana konuyu Rektör’le görüşerek birkaç gün içerisinde döneceklerini söyledi” dedi.

Hüseyin Şahin’in yaptığı bu açıklama, ilçemizde AÖF öğrencilerinde yeni bir umuda neden olurken, birçok vatandaş Milletvekili Şahin’den gelecek haberi merakla bekliyor.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07