www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"APO SERBEST KALACAK"

İktidarın çözüm sürecini değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Türkiye`nin çok ciddi bölünme ya da çatışma sürecine sürüklendiğini söyledi. Karaman, çözüm sürecinin terörist başı aponun serbest kalmasına da imkân tanıdığın

İnegöl Anadolu Gençlik Derneği`nin programı öncesi gazetemizi ziyaret eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, iktidarın çözüm sürecini değerlendirdi

SP Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Başkan Yardımcısı Salih Berber, İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İlçe Başkan Yardımcısı Fahrettin Bayraktar`ın da katıldığı ziyarette Birleşmiş Milletler tarafından 1966 yılında imzaya açılan ikiz yasalardan söz eden SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, "1966`dan bu yana imzalanmamış. 1999 yılında apo Türkiye`ye ABD tarafından teslim edilince, dönemin başbakanı Ecevit, bu apoyu neden teslim ettiler ben anlayamadım demişti. Ecevit bu sayede iktidara geldi ve sonra biz sana apoyu neden teslim ettik biliyor musun, şu anlaşmayı imzala. 1966 yılından bu yana hiç parti cesaret edip imzalayamamış. Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz Hükümetinde bu anlaşma 2000 yılında imzalanmış. Ecevit hatasını anlayınca 2003`e kadar hiç bir işlem yapılmıyor, kanunlaştırmıyor. 2003`de AK Parti bu sözleşme neticesinde iktidara getirilince, Abdullah Gül`ün başbakanlığında sosyal haklarla ilgili sözleşme meclise sevk ediliyor, sonra Erdoğan başbakan olunca siyasi haklarla ilgili sözleşme meclise getiriliyor.  12 yıldır bas bas bağırıyoruz. Burada siyasi haklarla ilgili diyor ki, kendi özgür iradeleri ile kendi siyasi geleceklerini tayin ederler. Bu yasa Kürtler için çıkartılmış,  peki ne anlama geliyor; Hakkari, Diyarbakır, Mardin Van`da Kürtler dese ki biz oylama yapacağız.  Hangi devlete bağlı olacağımızı, Kuzey Irak`ta Kürdistan kuruldu. Şimdi Suriye`de de kuruluyor.  Kime bağlanacağına dair oylama isteseler Türkiye devleti bu kanuna göre oylamayı yaptırmak zorunda.  Oylamanın neticesinden Kürdistan`a bağlanmak çıktı ise bunu uygulamak zorunda.  Uygulamazsa Birleşmiş millet yaptırım uyguluyor. Bunlar bugüne kadar bekledi. BDP ve PKK`ya her türlü imkânı sağladı. Kontrolü ele geçirdi. Zaten silâhlı güçleri de var. Sıra oylamaya g

"APO SERBEST KALACAK"

İktidarın çözüm sürecini değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Türkiye`nin çok ciddi bölünme ya da çatışma sürecine sürüklendiğini söyledi. Karaman, çözüm sürecinin terörist başı aponun serbest kalmasına da imkân tanıdığını iddia etti.

İnegöl Anadolu Gençlik Derneği`nin programı öncesi gazetemizi ziyaret eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, iktidarın çözüm sürecini değerlendirdi.

SP Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Başkan Yardımcısı Salih Berber, İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İlçe Başkan Yardımcısı Fahrettin Bayraktar`ın da katıldığı ziyarette Birleşmiş Milletler tarafından 1966 yılında imzaya açılan ikiz yasalardan söz eden SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, "1966`dan bu yana imzalanmamış. 1999 yılında apo Türkiye`ye ABD tarafından teslim edilince, dönemin başbakanı Ecevit, bu apoyu neden teslim ettiler ben anlayamadım demişti. Ecevit bu sayede iktidara geldi ve sonra biz sana apoyu neden teslim ettik biliyor musun, şu anlaşmayı imzala. 1966 yılından bu yana hiç parti cesaret edip imzalayamamış. Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz Hükümetinde bu anlaşma 2000 yılında imzalanmış. Ecevit hatasını anlayınca 2003`e kadar hiç bir işlem yapılmıyor, kanunlaştırmıyor. 2003`de AK Parti bu sözleşme neticesinde iktidara getirilince, Abdullah Gül`ün başbakanlığında sosyal haklarla ilgili sözleşme meclise sevk ediliyor, sonra Erdoğan başbakan olunca siyasi haklarla ilgili sözleşme meclise getiriliyor.  12 yıldır bas bas bağırıyoruz. Burada siyasi haklarla ilgili diyor ki, kendi özgür iradeleri ile kendi siyasi geleceklerini tayin ederler. Bu yasa Kürtler için çıkartılmış,  peki ne anlama geliyor; Hakkari, Diyarbakır, Mardin Van`da Kürtler dese ki biz oylama yapacağız.  Hangi devlete bağlı olacağımızı, Kuzey Irak`ta Kürdistan kuruldu. Şimdi Suriye`de de kuruluyor.  Kime bağlanacağına dair oylama isteseler Türkiye devleti bu kanuna göre oylamayı yaptırmak zorunda.  Oylamanın neticesinden Kürdistan`a bağlanmak çıktı ise bunu uygulamak zorunda.  Uygulamazsa Birleşmiş millet yaptırım uyguluyor. Bunlar bugüne kadar bekledi. BDP ve PKK`ya her türlü imkânı sağladı. Kontrolü ele geçirdi. Zaten silâhlı güçleri de var. Sıra oylamaya geldi."dedi.

Karaman, iktidarın çözüm süreci içerisinde apo salmak için fırsat kolladığını ancak şuana kadar cesaret edemediğini iddia etti.

Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Saadet Partisi`ni ziyaret ettiğini belirterek, "Genel Başkanımız Mustafa Kamalak, Erdoğan`a çözüm sürecinin ülkeyi bölünmeye yada bir çatışmaya götürdüğü uyarısında bulunduğunda, Sayın Erdoğan, bölünmeyi unut ama çatışma çıkacak şeklinde bir cümle sarf etmiştir."dedi.

eldi."dedi.

Karaman, iktidarın çözüm süreci içerisinde apo salmak için fırsat kolladığını ancak şuana kadar cesaret edemediğini iddia etti.

Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Saadet Partisi`ni ziyaret ettiğini belirterek, "Genel Başkanımız Mustafa Kamalak, Erdoğan`a çözüm sürecinin ülkeyi bölünmeye yada bir çatışmaya götürdüğü uyarısında bulunduğunda, Sayın Erdoğan, bölünmeyi unut ama çatışma çıkacak şeklinde bir cümle sarf etmiştir."dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19