www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Araç fiyatları el yakıyor

Araç fiyatları el yakıyor

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, Dolar ve Euro´daki yükseliş nedeniyle sıfır araçlarda olduğu gibi ikinci el araçların da ateş pahası olduğunu belirtti.

2018 yılı ilk 6 ayında istedikleri hareketliliğin bir türlü piyasada yaşanmadığını ifade eden İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ?2018 yılı ilk 6 ayı bitmek üzere ama biz bu süreden hiçbir şey anlamadık. İşlere ne kötü diyebiliriz, ne de iyi diyebiliriz, orta halli vaziyette devam ediyor. Beklentilerimiz yüksekti ama 2018 yılı bu beklentilerimizi karşılamadı. Ama akmasa da damlıyor misali işlerimiz devam ediyor. Dolar ve Euro´daki yükseliş nedeniyle sıfır araçlarda fiyat artışı oldu. Bu ikinci el araçlara da yansıdı. Ciddi manada ateş pahası denilecek rakamlar ortaya çıktı. Kimse gerçek değerini istemiyor. Bugün sıfır arabaya zam gelmiş olabilir ama ikinci eldeki fiyat artışı sıfıra da yakın olmamalı. İnternet ve sosyal medyadan araç alım-satımı insanları çok etkiledi. Bu yüzden ticaret ortamı zayıflamaya başladı. Aracını satacak kişi, 30 bin lira değerindeki aracını 40 bin lira istiyor. Bu nasıl olacak? Bunun bir arasının olması lazım. İkinci el araçlara 5-10 bin liralık bir pahalılık sorunu var. Bundan dolayı da sorun yaşıyoruz. İnternet piyasasında bir çıta yok. 30 bin liralık aracı 40-50 bin lira yazabilirsiniz. Buna bakarak diğer vatandaşlarda örnek teşkil ettiği için kendi aracına aynı fiyatı yazıyor. Bu nedenle sorun yaşıyoruz. Alışverişlerimizde sıkıntı yaratıyor? diye konuştu.

 

Seçim sonrasında piyasasının hareketlenmesini umduklarını belirten Erezsert, ?Seçim aslında bizim piyasamıza bir etkisi olmadı. Vatandaş araca ihtiyacı varsa, seçime bakmıyor, aracını alıp gidiyor. A parti veya B parti kazanmış diye bir durum değil. Sadece bizim işlerimizde değil, durgunluk piyasanın genelinde var? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25