www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ARAKAN`DA SOYKIRIMI GÖRDÜM

ARAKAN`DA SOYKIRIMI GÖRDÜM

İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneğinin düzenlediği programda Arakan izlenimlerini anlatan İHH Bursa Gönüllüsü Ebubekir Armağan, Müslümanları soykırımla bitirmeye niyetli olan Budist çetelerinin, şu ana kadar sayısı tespit edilemeyen bin

İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Cuma akşamı Sani Konukoğlu Konferans salonunda düzenlediği program ile Arakan’da Müslümanlara yönelik yapılan zulmü bir kez daha gözler önüne serdi. Düzenlenen programda Ramazan ayında Arakan’a giden İHH Bursa Gönüllüsü Ebubekir Armağan, Arakan izlenimlerini İnegöl halkı ile paylaştı.

 

YARDIMLAR 200 BİN ARAKANLI MÜSLÜMAN’A ULAŞTI

Programın açılışında konuşan İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH İNİYAD) Başkanı Halil İbrahim Zengin, “1995 yılından beri Arakan Müslümanlarının sıkıntılarını gidermek ve dertlerini tüm dünyaya duyurmak için çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı, olaylar başladıktan hemen sonra bölgeye giderek, bir kriz masası oluşturdu. İHH acil yardım ekipleri ilk etapta Bangladeş’e sığınan mültecilere gıda yardımı ve nakdi yardım yaptı. 3 aylık süreç içerisinde yapılan yardımlarda yaklaşık 200 bin Arakanlı Müslüman’a ulaşıldı.” dedi. 

 

BUDİSTLER: SİZİ ARTIK KİM KURTARACAK

Myanmar’ın Arakan bölgesinde soykırımın gerçekleştirildiğini kaydeden Zengin, Dindar Budistler arasında kan dökmek haram olduğundan Arakanlı kardeşlerimizi yakıyor, biraz daha az dindar Budistler ise yakmıyor kan döküyorlar. Dışişleri Bakanımızla İHH heyetinin Arakan ziyaretinden sonra Budistler ‘Son tanrınız Türkler de sizi terk etti, sizi artık kim kurtaracak’ diye anons ediyorlar. Sokağa çıkma yasağı akşam 18’den akşam 17.00’ye alınıyor.” şeklinde konuştu.

 

10 BİN MÜLTECİYE HER GÜN SICAK YEMEK

Suriye’de insanlık dramının yaşanmaya devam ettiğine de dikkat çeken Zengin, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak olayların başlangıcından bu yana şiddete maruz kalan Suriye halkına desteğimizi sürdürüyoruz. Özellikle komşu ülkelere sığınan Suriyeli mülteciler için acil yardım çalışmaları yürüten vakfımız, yardım çalışmaları kapsamında Babu’s Selam sınır kapısında bekleyen 10 bin mülteciye her gün sıcak yemek dağıtımı yaparken, Halep, İdlip ve Hama gibi şiddetin yoğun yaşandığı bölgelere de acil yardım çalışmaları yapıyor.” dedi.

 

SURİYE’YE YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Suriye’deki insani yardım ihtiyacını göz önünde bulunduran İHH’nın başlatmış olduğu ‘Suriye için 81 İlden 81 tır’ kampanyasına destek vermek için İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği olarak yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatan Zengin, İnegöllü hayırseverlerin desteği ile İnegöl’den bir tır yollamak istediklerini dile getirdi.

 

 

ARAKAN’DA SİSTEMATİK SOYKIRIM UYGULANIYOR

Konuşmanın ardından Ramazan ayında Arkan’a giden İHH Bursa Gönüllüsü Ebubekir Armağan, 1 hafta kaldığı Arakan ile ilgili izlenimlerini İnegöl halkı ile paylaştı. Kendisinin çektiği fotoğraflar eşliğinde yaşanan acı verici olayları anlatan İHH Bursa Gönüllüsü Ebubekir Armağan, Müslümanları soykırımla bitirmeye niyetli olan Budist çetelerinin, şu ana kadar sayısı tespit edilemeyen binlerce Müslüman’ı insanlık dışı yöntemlerle katlettiğini ve bu yapılanların sistematik soykırım olduğunu kaydetti.

 

MÜSLÜMANLAR VAHŞİ YÖNTEMLERLE KATLEDİLİYOR

İHH Bursa Gönüllüsü Ebubekir Armağan, “Dünyanın sessiz bakışları arasında Myanmar`ın batısındaki Arakan bölgesinde Rohingya Müslümanlarına yönelik vahşet, dehşet verici boyutlara ulaştı. Genç kızlar tecavüze uğrarken, camiler ve evler içlerindeki kadın, çocuk ve yaşlılarla ateşe veriliyor. Binlerce müslümanın zorla göç ettirildiği ülkede, küçük çocuklar elleri bağlanıp nehre atılıyor. Arakan`da sadece bir günde bine yakın insan vahşi yöntemlerle katlediliyor.” dedi.

 

MÜSLÜMAN ÜCRETSİZ ÇALIŞMAK ZORUNDA

Saldırıların yalnızca Müslümanlara yönelik olduğunu söyleyen Armağan, “Kendi bölgesinde hâkimiyet kurmaya çalışan Myanmar hükümeti, Müslümanları katlediyor. Arakanlılar şimdi dışlansalar da yüzyıllardır oradalar. Orası Arakanlı Müslümanların kendi toprağıdır. Myanmar hükümeti Budizm milliyetçiliğini savunduğu için Rakhinelere dokunmuyor. Rakhineleri kışkırtan Myanmar hükümeti, Müslümanların üzerine gidiyor. Myanmar`daki vatandaşlık yasasına göre Arakanlı Müslümanlar, `yerleşimci halk` olarak görünüyor. Devlet dairesinde görev alamıyor. Doğan her çocuk Müslümanların başına iş açıyor. Her Müslüman, hükümetin isteği doğrultusunda ücretsiz olarak çalışmak zorunda.” şeklinde konuştu.

 

SALDIRILAR TAMAMEN MÜSLÜMANLIĞA KARŞI

Son bir ay içerisinde binden fazla Müslüman katledilince, Arakanlı Müslümanların Bangladeş`e sığınmak istediğini bildiren Armağan, “Fakat Bangladeş hükümeti, siyasi şartların ve maddi imkanlarının yetersiz olması sebebi ile bunu kabul etmiyor. Evlerini terk ederek Bangladeş`e sığınmak isteyen Arakan Müslümanlarına Bangladeş hükümeti geçiş izni vermeyince Müslümanlar iki ülke arasında nehirlerde tekneler içerisinde yaşam mücadelesi veriyorlar. Camileri yakıyorlar. Camilerin etrafını kuşatarak Cuma Namazı`na gidilmesini bile engelliyorlar. Saldırılar tamamen Müslümanlığa karşı.” diye konuştu.

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00