www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Aralık Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Aralık Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

İnegöl Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Perşembe günü gerçekleştirildi. Toplantıda 7 gündem 1 ilave olmak üzere toplam 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

İnegöl Belediye Meclisi´nin Aralık ayı olağan toplantısı bugün 14.30´da Belediye Ek Hizmet Binası´nda bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıyı Belediye Başkanı Alper Taban yönetti.

2019 EVSEL KATI ATIK TARİFELERİ BELİRLENDİ

Mecliste 2019 yılı evsel katı atık tarifeleri de belirlendi. İnegöl Belediyesi tarafından, Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri tariflerinin belirlenmesi konusunda yapılan çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda fiyatlar güncellendi. Plan Bütçe Komisyonu tarafında yapılan değerlendirmelerin ardından Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri toplam maliyetlerin 19 milyon 497 bin 146 TL olduğu, 2019 yılı içerisinde 3 milyon 219 bin 868 TL, Çevre Temizlik vergilerinin neticesinde toplam sistem maliyetinin 16 milyon 277 bin 878 TL olduğu görüldü.

İlçedeki toplam konut ve işyeri su aboneleri dikkate alındığında, konutlar için abone başına her ay 11 TL, küçük ölçekli işletme aboneleri her ay 21 TL, orta ölçekli işletme aboneleri her ay 600 TL, büyük ölçekli abone başına her ay bin 100 TL + KDV olarak belirlenmiştir. Ayrıca su aboneliği olmayan konut ve işyerlerinden her abone için belirlenen aylık ücret tarifesinin 12 ay ile çarpımı sonucu bulunacak tutar, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksit halinde İnegöl Belediyesince tahsil edilecek.

3.ETAP TOKİ PROJESİ KAMULAŞTIRMAYA GİRDİ

İnegöl´de 3.Etap TOKİ Projesi´nin yapımına başlanmadan önce, bağlantı yolunun dar olması nedeniyle İnegöl Belediyesi tarafından yapılan çalışma sonucunda bağlantı yolunun genişletilerek kamulaştırılması yapıldı. Konu ile alakalı konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?TOKİ ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bununla alakalı TOKİ Genel Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz. Geçtiğimiz günlerde bakanımız Bursa´ya geldiğinde konuyu izah ettim. TOKİ müdürümüz de yanımızdaydı. TOKİ ile alakalı çalışmalarımız sonuç verdi. Süreç başlangıca geldi. Çalışmalar başlamadan önce, 3. Etap için yol gerekiyordu, bununla alakalı da çalışmalarımızı tamamladık? dedi.

3.Etap TOKİ Projesi, ulaşım yolu kamulaştırma programı oy birliğiyle kabul edildi.

BAĞLANTI YOLU KARARA BAĞLANDI

Akhisar Mahallesi ile Alanyurt´u birbirine bağlayan bir ara yolun yapılması adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını kamulaştırma programına aldı. Bağlantı yolunun yapılması için meclis kararıyla kamulaştırma kararı alındı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00