Ardzınba'ya 70. Yıl Kutlaması

Ardzınba

İnegöl Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti`nin kurucusu ve ilk Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba 70. doğum yılı dolayısıyla bir kutlama programı düzenledi.

İnegöl Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından önceki akşam düzenlenen tören ile Vladislav Ardzınba 70. doğum yıldönümünde anıldı. Sani Konukoğlu Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen programa, Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı Vadim Harazia, Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi Fonu Başkanı Con Smır,  Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi Vatandaşlık Birimi Başkanı Rimma Aşktarua, Araştırmacı Gazeteci Vahtang Abhazua, Abaza TV Sahibi Ruslan Haşıg, Türkiye Abhazya Dernekleri Federasyon Başkanı Cengiz Koç ve ilçemizde yaşayan Abhazyalılar katıldı.

  DÜNYAYA ÖRNEK BİR ADAM”

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdoğan Akalan, Bugün Ardzınba`nın doğum yılını hep birlikte kutlamaya çalışacağız. Bir devlet adamı, çok büyük bir komutan olan Ardzınba`nın 70. doğum gününü, 14 Mayıs 2015 yılında buradan İnegöl`ü temsilen Abhazya`ya gittik. Gerçekten yakışır bir şekilde doğum günü kutlandı. Bütün güzellikleri yansıttılar. Ben Abhazya`daki Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Meclis Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gerçekten dünyaya örnek bir adam. Anıtkabir geldi o zaman aklıma. İnsanlar akın akın gidiyor. Saygı duruşunda bulunuyor ve Anıtkabir'i ben orada gördüm. Ardzınba`yı da orada gördüm. Onun için Abhazya delegasyonuna gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ardzınba dediğim gibi büyük bir komutan ve büyük bir devlet adamı. Ben şöyle düşünüyorum; bizim Atatürk`ümüz nasıl düşman işgali ile karşılaştığı zaman ülkemiz, ulusu bir araya toplayıp ‘Ya istiklal ya ölüm' sloganı ile kahramanca mücadele ettiler, Ardzınba da işgal ile karşı karşıya kaldığı zaman, savaş başladığı zaman, tek yaptığı şey halkı bir araya getirip, ‘Ya var olcağız ya da yok olacağız' demişti" dedi.

 HALKINA BAĞIMSIZLIK ARMAĞAN ETTİ

Son olarak konuşan Türkiye Abhazya Dernekleri Federasyon Başkanı Cengiz Koç ise, Ardzınba kendi halkına güvenerek, kendi halkının tarihine güvenerek bağımsızlık yolunda halkına önder oldu ve bağımsızlığı halkına armağan etti. Kendisinin, halkının ve dünya tarihine ismini yazdırdı. Halkı da onu kendi tarihine yazdı. Biz geçen hafta Abhazya`ya gittik. Onun doğum günü olan 14 Mayıs`ta orada yapılan etkinliklerde bulunduk. Onun devamı olarak da aynı programları, Türkiye`de Abhazların yoğun olduğu bölgelerde, film gösterimi ve resim sergisi olarak devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti`nin kurucusu ve ilk Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba`nın konu alındığı kısa film seyredildi.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00