www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ARICILARA KOVAN DESTEĞİ

ARICILARA KOVAN DESTEĞİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı´nın belirlediği 27 İnegöllü çiftçiye toplamda 270 adet arı kovanını teslim etti.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Cerrah Mahallesi´nde çiftçilerle bir araya gelerek Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafındanbelirlenen 27 İnegöllü çiftçiye kişi başı 10´ar adet olmak üzere toplamda 270 adet arı kovanı takdim etti.

KIRSALA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Belediye olarak kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçiye gerekli desteği sunmak adına son dönemde tarımla ilgili pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda başlattığımız bilgilendirme toplantılarıyla toprağın işlenme dönemi öncesinde çiftçimize gerekli uyarıları ve bilgilendirmeleri yaparak, toprağın daha doğru işlenmesi ve verimin artmasıyla ilgili bilgilendirme seminerleri düzenledik.Kırsal mahallelerimizin sorunlarına çözüm olması için kısa zamanda önemli bazı dokunuşlar yaptık.Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallelerimize Ürün Toplama Merkezleri (yakın zamanda da Büyükşehir Marifetiyle Cerrah mahallemizde planlanmaktadır), Çitli ve Turgutalpköy Mahallerimizde Erken Uyarı Sistemi İstasyonları, Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu Heyeti, Meyve Ağacı Budama Seminerleri ile 386 çiftçimize eğitim ve sertifikaları verildi.Ayrıca hem İnegöl Belediyesi olarak bizim hem de Büyükşehir Belediyemizin de destek ve katkılarıyla özellikle büyük kırsal mahallelerimizde köy yollarından, mahalle konaklarına, içme ve sulama suyu çalışmalarından köy meydanı ve futbol sahası yapım ve düzenleme çalışmalarına kadar onlarca hizmeti hayata geçiriyoruz. Bir yandan kırsal mahallelerimizde yaşam standartlarını yükseltirken, diğer yandan da çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin kalitesinin ve katma değerini de yükseltilmesine de zemin hazırlıyoruz? dedi.

?ARICILIĞIN GELİŞMESİ KIRSAL KALKINMA PROJELERİMİZ ARASINDA?

Arı yetiştiricisi esnaflara arı kovanlarıdağıtmak üzere toplandıklarını aktaran Başkan Aktaş, ?Tarımın içinde önemli yere sahip olan arıcılığın geliştirilmesi ve teşviki de kırsal kalkınma projelerimiz arasında yer alıyor. Arıcılığı sadece polen, bal, arı sütü, bal mumu ve benzeri ürünler gibi düşünmemeliyiz. Dünyada ve ülkemizde arıcılığın insanlığa en önemli katkılarından birisi de arıların çiçeklerden polen toplarken ortaya çıkan tozlaşmasıdır. Çünkü arılar bu sayede polen toplama sırasında çiçekler arasında döllemeyi sağlamış oluyorlar. Tozlaşma ne kadar fazla olursa bitkilerden elde edilen ürün o kadar kaliteli ve sağlıklı olmaktadır. İnegöl genelinde arı yetiştiriciliğini ve kaliteli bal üretimini teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde bölgemizdeki arı yetiştiricilerinin katılımları ile gerçekleştirdiğimiz İnegöl Arıcılık Paneli gerçekleştirmiştik. Belediyemiz ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız işbirliğinde İnegöl genelinde arı yetiştiriciliği yapan ve Arıcılar Birliği´ne üye olan 104 yetiştiricimiz bulunmaktadır. Bugün bu yetiştiricilerimizden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı´nın belirlediği 27 arkadaşımıza kişi başı 10´ar adet olmak üzere toplamda 270 adet LUSTRA marka, hijyen ve kullanımı rahat olan arı kovanı dağıtıyoruz.Bu çalışmadaki temel hedef; İnegöl genelindeki arı yetiştiriciliğinin ve organik bal üretiminin teşvik edilerek bal rekoltesinin arttırılmasıdır. Yapılan bu çalışmanın ilçemize, tarım ve hayvancılık adına emeği ve katkısı olan herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19